L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de novembre del 2010

I l'atur continua augmentant a les terres valencianes...

El nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació (antic Inem) del País Valencià va pujar en 872 persones a l'octubre, un 0,17% respecte al mes anterior, de manera que el nombre total de desocupats es va situar en 503.109, segons ha informat el Ministeri de Treball i Immigració. A Espanya, el total de desocupats en acabar octubre es va acostar als 4,1 milions de persones, en situar el volum total d'aturats en 4.085.976.
A València el nombre d'aturats s’ha situat en 242.059, a Alacant l'atur arriba a les 201.451 i aA Castelló són 59.599. Per sexes, dels 503.109 desocupats 257.884 són homes i 245.225 dones i del total d'aturats 58.748 són menors de 25 anys 33.146 nois i 25.602 noies.

Per al sindic de Compromís, Enric Morera, “les dades de la desocupació d’octubre i els pressupostos de la Generalitat per a 2011 tenen moltíssima relació i deixen clar que les polítiques triomfalistes d’organització de festes ens ha deixat la caixa buida i ara el Consell no té diners per a motivar l’economia valenciana ni crear més llocs de treball. Som líders en desocupació per culpa de Camps i el seu govern. Som líders en endeutament perquè no saben administrar els nostres diners i perquè els regalen a qui no deuen i això ara està també en els tribunals”.

En la passada sessió de control al president de la Generalitat, Camps va tornar a dir que el País Valencià seria el primer en eixir de la crisi. Segons Morera, “Camps diu coses que no es creu ni ell, perquè si cada mes s’estan destruint llocs de treball i tenim més gent desocupada és impossible eixir de la crisi, més bé tot el contrari, el govern de Camps ens enfonsa més i més en una crisi que és molt greu i que afecta a moltíssimes famílies valencianes”.

Per al líder de Compromís, “els pressupostos de Camps no aporten solucions per al mig milió de desocupats valencians que tenim, una xifra rècord que ens posa per damunt de la mitjana estatal. Al llarg de molts anys, el govern de Camps ha gastat a dos mans, sense mesura, i ara ha de pagar un deute conseqüència de polítiques allunyades de la realitat social”.

-