L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 de novembre del 2010

INFORME: Escola Valenciana no vol que el valencià s'use com a arma electoral en eleccions

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, vol aïllar a tots aquells que usen el valencià com a arma política en la campanya electoral i vol crear una plataforma amb els agents socials i polítics per tal de reivindicar un to constructiu en els comicis electorals i aprovar mesures concretes a favor del valencià.

El president ha dit que Escola Valencia pot prendre com a marc de referència el consens creat al voltant de la llengua i que es va plasmar en el document “Compromís pel Valencià, al qual es van sumar el PSOE, Bloc, EU, ERPV i Esquerra Verda.

Escola Valenciana respecte a eixe document ha remarcat com a “principal punt crític” el fet que no es va incloure el requisit lingüístic en la Llei de la Funció Pública Valenciana on a pesar que estava en un dels punts de l’acord, finalment el PSOE va votar junt al PP en contra del riquisit.

El PSOE en contra del valencià en la funció pública

Preciament sobre eixe punt critic i l'actuació del PSOE, que va votar junt l PP en contra del requisit lingüístic, ja s’ha manifestat el portaveu del grup Compromis, Enric Morera, que ha assegurat que les formacions integrants del grup Compromís, “estem totalment d’acord amb el que ha proposat Vicent Moreno. Cal un respecte cap a la nostra llengua i cal que es despolititze ni que ningú faça ús del valencià com a arma electoral”.

Morera considera que la iniciativa de Escola Valenciana “és necessària, però caldria primer que Alarte explicara per què el seu partit no va donar suport al requisit lingüístic. No té cap sentit que el PSOE estiga en un acord en el qual no creu”.

El grup Compromís dóna un total suport a reviscolar en positiu el valencià, i recolza punts com l’exigència del requisit lingüístic per als treballadors de la administració pública valenciana. és ací on entra en discòrdia el PSOE valencià, un partit que com ha recordat Morera “va votar en contra del requisit en les Corts Valencianes i va aprovar junt amb el PP una llei de la Funció Pública valenciana que desvalencianitza la nostra administració”.

Per tant considera que el màxim representant del PSOE valencià, Jorge Alarte, ha de donar explicacions de per què volen estar en un Compromís pel Valencià quan després s’oposen a que els treballadors de l’administració pública valenciana tinguen competències lingüístiques en la nostra llengua. “Si el PSOE no rectifica eixes postures, considerem que no pot estar dins d’eixe gran pacte per la llengua perquè està en línia amb els postulats del PP”.

- Redacció a partir de la premsa del dia
-

5 comentaris:

Palometa ha dit...

Cotorra, estaria bé que parlares del lamentable estat amb que es troba el carrer de darrere del poliesportiu. Ja feia temps que no passava per allí i ahir ho vaig fer i si ho arribe a saber...no ho faig. És un desastre, està totalment bruta i abandonada, i això que és just en la porta del parc que han fet en la nova piscina. Un altre tema: Què passa amb el pavelló multiusos?? Com avancen les obres? (si és que avancen...) es quedarà aixina, obert pels costats? sense sanitaris??....són preguntes que els ciutadans ens fem i que mereixem que ens responguen. I per última Cotorra. L'altre dia va eixir a la premsa que Antonio Bono, exregidor de Tavernes i ara empresari va haver de declarar com a imputat davant el jutge de Sueca per un delicte de falsedat documental. No has escrit res d'això? Tant presionen éstos peperos corruptes i fariseus??

Anònim ha dit...

Palometa, jo en pregunte el mateix que tu, como no s´ha dit res del ex- regidor

Palometa ha dit...

Seguim mutis pel foro...sí que presionen sí....

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem dit res perquè no tenim res más a dir, i no sabem res més enllà del que es va dir en premsa.
De tota manera l'afer està en mans de la justicia i aquesta ja dirà el veredicte final.
Paciència. No hi cap pressió.

Palometa ha dit...

Segueix sense entendre-ho...sincerament. Altres noticies també han eixit a la premsa i sí que se n'hi ha fet ressò....Disculpam que no ho entenga Cotorra. Em dona la sensació de que en certes coses voleu callar l'opinió de la gent i per això simplement no ho publiqueu. Se suposava que estavem ací per ser la brossa en l'ull d'este govern, però pareix que ja no ho som tant.