L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 3 de novembre del 2010

Més del ple de dilluns: El PP ens demostra que les Festes del Poble a ells els importa un pito.

No és per res, però era una cosa que ja sabíem: les Festes del Poble, als nostres governants del PP els importen ben poc. I com els importen ben poc, tots aquells anuncis que feren al final de les festes del 2009 de fer reunions el 2010 amb l'oposició i amb les entitats del poble per marcar unes noves festes, no se n'han fet cap. Ni es faran al 2011.
No cal ni recordar com han estat les Festes del 2010. El president de la Diputació, Alfonso Rus, ho deia ben clarament fa uns dies, quan manifestava que hi ha ajuntaments que el que són festes, festes, no en feien cap i omplien els actes amb processons. No sabem si pensava en Tavernes: la baixà, la pujà, les no sé quantes processons i rosaris a la Divina Aurora...

I ara per continuar i fer testimoni de què pensa el PP de les nostres festes, ahir el Ple aprovava com a festa local del 2011 el segon dia Nadal amb els vots a favor del PP. I també els d'EU. Haurem de considerer que va ser un equivoc d'EU perquè ¿com aprovar com a festa local eixe dia, quan la immensa majoria de treballador i treballadores s'han preparat el treball, han recuperat hores per tal de tindre feta eixe segon dia Nadal com sempre s'ha fet? Així el que fan és que li lleven un dia de festa als treballadors...
Inicialment s'havia decidit donar com a festa local el dia 2 de maig (Sant Vicent) però com que aquest dia ha estat declarat festiu pel Govern Valencià, el ple de Tavernes s'ha vist obligat a triar un altre dia.
El BLOC i el PSOE varen votar en contra perquè consideraren més interessant donar com a festa local un dia de Festes del Poble. El portaveu del BLOC, Jordi Juan, va ser molt clar i precís quan manifestava en la sessió "ara teníem una oportunitat d'or de donar a les nostres festes el dia de festa local que li correspon perquè les falles i Sant Vicent ja estan coberts com a festa local i festa valenciana i Nadal ja té els seus propis dies festius."
El valencianista Jordi Juan va destacar que un dia adequat per a declarar-lo festa local era el divendres, el dia del ball de disfresses, perquè el dia anterior dijous, dia de les paelles, seria més multitudinari i participatiu, en ser festa l'endemà.
Era la simple deduccció de la lògica i coherència aplicada a un assumpte municipal i en benefici de les festes i dels ciutadans. Però el nostre govern municipal, erre que erre, encabotat una vegada més, un any més, en despreciar les Festes del Poble, en despreciar eixes festes que dediquem al Crist de la Sant i de la Divina Aurora, va votar en contra. Això si, demanaran perdó anant a primera fila de les processons.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les festes, almenys pel que fa referència a la Divina Aurora, son actes organitzats amb permís de l'ajuntament, però aliens a ells, ja que no sol els concejals, l'alcalde, ni cap insittució de govern qui els organitza i els prota a terme, ja que ells només asisteixen en representació del govern local ( i otorguen la pertiene subvenció a l'assossiació epr a que puga relaitzar els seus actes).
Així que de les provessons no en saben gaire. I la pujà i la baixà son actes propis de les festes i el motiu per les qual hi han festes, ja que son les propies dels sants.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agraïm l'aclariment. Però pensem que si estan dins de la programació oficial de feste, les podem considerar al mateix nivell que la resta d'actes.
Fixa't que no és el cas i no passa el mateix amb els actes de la plaça de bous (organització privada i amb permís de l'ajuntament), que no apareixen per a res en el programa oficial.
I que conste que no estem en contra de les tradicions i costums del poble, simplement feiem un poc d'ironia al voltant de les manifestacions d'Alfonso Rus, en contraposició amb la gran mancança d'actes "com cal" que tenim habitualment a festes.
Demanem disculpes si hem ferit la sensibilitat dels festers de l'Aurora, que sabem feu una bona tasca en eixe aspecte.