L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 25 de novembre del 2010

La candidatura a l'alcaldia d'EU de Tavernes


La notícia avançada en primícia per la Cotorra el passat dimarts sobre un possible trencament d’EU de Tavernes per baixa de militants

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/11/eu-es-trenca-tavernes.html

va ser també ahir notícia al diari Levante.

La Cotorra, per prudència i no crear polèmica, va decidir no comentar res sobre els rumors de possibles afiliacions a escasses dates de l’elecció de candidat a l’alcaldia i ens vam limitar a dir simplement “problemes externs” d’origen a Gandia. Però ahir dimecres, el diari posava en paraules de Candido Jimenez que el sector que recolzava Karina Vercher era qui havia iniciat un procés de noves afiliacions.
Això guardaria relació amb el què, segons ens havien dit, per poder votar en l’assemblea d’EU cal ser militant un mínim de dos mesos abans. L’assemblea de partit de Tavernes, convocada el 12 de novembre per elegir candidat a l’alcaldia, segons ens van dir, va ser postposada “des de dalt”, en concret pel Consell Polític d’EU de València, i passava a finals de desembre.

Avui dijous, el diari Levante-EMV torna a insistir en el tema i posa en boca de Karina Vercher que és el regidor qui ha unflat el cens electoral amb militants que no son afins a EU, i que són eixos qui s’han donat de baixa. També afirma Karina Vercher que no s’ha fet la reunió a la qual l’assemblea local del passat octubre convidava als dos aspirants perquè dialogaren sobre la pròxima llista electoral.
Karina Vercher li ha demanat a Candido Jiménez que aclare les manifestacions efectuades al diari en el sentit que tenien converses amb Iniciativa del Poble Valencià, uns rumors que també va recollir La Cotorra.

Una qüestió embarullada i que segons quina part lliges té la raó. I com diu un omentari a La Cotorra, el PP fregant-se les mans de content.

Lluny queda la passada campanya electoral, quan ambdós compartien cartell electoral i mai més ben dit, un cartell que en certa forma ha reproduït Levante-EMV en la fotografia que il·lustra l’edició d’ahir i que reproduim nosaltres.
-

6 comentaris:

filosof ha dit...

Es important saber com pot afectar el tema de l'enfrontament obert a la resta de partits. No es interessant que es frome una altra llista, però serà el que serà. El que es dificil d'assumir es que Candido pacte entrar a Iniciativa si no es reelegit per encapcelar a EU, per tornar a ser regidor. M'explique, si pacte amb el Bloc en nom d'Inicitaiva tindre un lloc per a poder eixir. Es una jugada que no interesa a ningú. Sols a ell mateix, i cladria per tots els sectors implicats tindre una resposta. Si no em voleu ací me'n vaig a Compromis. Diria molt poc de tot el treball a pogut fer Candido durant aquest temps. I dira poc de la politica i el càrrec. Espere que tot torne als eua lloc i cadascu spaiga que fer.

foraster ha dit...

No seria cap desgavell, company filòsof, que Càndido finalment decidira formar part de Compromís de la mà d'Iniciativa què, com tots sabeu, és una de les forces polítiques que a hores d'ara configuren la coalició electoral de Compromís. Ara bé, el problema rau si a Tavernes hi hauria possibilitats reals de configurar una coalició electoral que aglutinara totes les opcions i sensibilitats afins o més aprop i presentar-se a les eleccions municipals sota la marca Compromís, tot i respectant les proporcions i representativitats històriques i reals de cada formació política.

És hora de que les forces polítiques d'esquerres, progressistes i valencianistes s'unisquen per fer front comú i entre totes, aportant un gra de sorra cadascuna, les idees i projectes millors de cadascú, treballar conjuntament per fer un poble com ens mereixem els ciutadans i ciutadanes que l'habitem.

Per favor. Us ho demana un votant que encara no té decidida l'opció política a la què li prestarà el seu vot per als propers quatre anys al municipi, mentre que a les autonòmiques ho tinc molt clar. COMPROMÍS, en majúscules per moltes raons i perquè ha estat la vertadera força política que ha fet autèntica oposició al govern del PP. Una oposició en positiu, aportant inicitives i propostes com volem els ciutadans que no tenim el nostre vot compromés o venut a cap partit.

M'agrada la crítica constructiva i activa. Si una cosa està malament es denuncia però alhora s'oporta la solució. Si una cosa està mal feta, hi ha que dir perquè i com es pot fer bé, i això és el que per a mi ha estat fent COMPROMÍS durant els darrers tres anys i pico.

Les intervencions dels síndics Mireia Mollà (Iniciativa) i Enric Morera (Bloc) han estat exemplars al llarg de la legislatura i sempre s'han expressat en la llengua que han mamat: la seua, la nostra, la de tots.

Per a mi, la nota de COMPROMÍS és de 9,50. Sols em resta veure la campanya electoral. Si la fan en positiu els donaré el 10 i si la fan en negatiu, com la de 2007, em quedaré amb el 9,50. Això de l'"ADEU PP" no em va agradar. No hi ha que dir "vállase senyor.." ni "dimita senyor... Y convoque elecciones". Hi ha que dir —Jo sé fer-ho millor. Vull i sé fer-ho, però no puc perquè necessite el vostre vot, la vostra confiança i així, tots plegats, contribuirem a millorar el nostre país en tots els aspectes, on el tema de la llengua deixe de ser un conflicte d’una punyetera vegada i que deixe de ser menyspreada pels polítics traidors i botiflers.

Ja hi ha prou d’ofrenar glòries a Espanya i que Espanya ens torne allò que des de molts anys hem anat aportant nosaltres.

Anònim ha dit...

Candido Jimenez, lo que vol es "enchufar" al seu gendre, que es un dels nous afiliats i de les baixes, i també dels menbres que ningú coneix, sols volen diners, ell i la seua amiga fallera, els dos ara negociant lloc amb Pacual Mollá i el Bloc a Tavernes

Militant ha dit...

Completament falsa i tendenciosa la notícia que Candido Jiménez negocia amb el Bloc de Tavernes.
És indignant i sembla més dit a posta per algun membre d'un altre partit per posar foc entre Bloc i EU.

No hi ha cap negociació, ni hi ha hagut, ni res que s'assemble entre Candido Jiménez i el Bloc.

Et retem a que digues quan i com s'ha produït eixa negociació. Dóna'ns pèls i senyals.

falcó ha dit...

I pregunte jo: Què passaria si Càndido hagués negociat amb el Bloc? Que no som persones lliures per a fer el que en cada moment considerem més oportú?

Anem a veure. Si un/a regidor/a electe pot abandonar la discipplina de partit i passar-se'n al grup mixt o al contrari (tranfuguisme és com s'anomena això), per què una persona, sota la seua responsabilitat i independència no pot canviar d'opció política.

Jo sóc un ciutadà lliure i quan vaig a votar, vote qui vull en cada moment, sense cap tipus de coacció ni pressió. Una altra cosa és això del transfuguisme, que no em sembla correcte ja que, si una persona ostenta un càrrec públic per formar part d'una candidatura tancada que respon a unes sigles concretes, ha de respectar-ho. En cas contrari, el més lògic i correcte seria deixar el càrrec.

foraster ha dit...

El que dius, company Falcó, em sembla molt bé però el cas és que, a la política actualment ja no es suficient en sumar (que sovint també implica restar) sinó en multiplicar, i m'explique:

SUMAR: sumar components a una opció política concreta, o a una candidatura determinada suposa rebre els vots d'eixos components i dels seus familiars més aprop i poca cosa més. També, però, sovint suposa perdre altres votants o simpatitzants, com en alguns casos ha passat.

MULTIPLICAR: això és el que cal en política per poder disposar de poder. Però, com es multiplica? Per a multiplicar cal primer disposar d'una mica de poder i començar a comprar el vot (com fan, han fet i faran PP i PSOE allà on han manat), i no cercar el vot mijançant el convenciment com fan altres. Comprar el vot és allò de col·locar gent en llocs de treballs, contractar treballs o feines, etc... Amb això, no sols aconsegueixes els vots de l'inividu/a implicat i beneficiari i els de la seua família més aprop sinó que també et venen vots de gent que mai en la vida hauries sospitat perquè els implicats, per tal de no perdre el que tenen fan el que calga per aconseguir vots. En el cas de les empreses, hi ha qui amenaça als treballadors/es dient-los que si no guanya o mana una o altra opció, l'empresa no tindrà feina i per consegüent, tots es quedaran sense feina i aniran a l'atur.

També se multiplica fent política submarina consistent en encandilar, (poden usar-se també diners públics), sectors de gent. Això pot fer-se de dues maneres:
a) Col·locant personal alié a l'opció política corresponent en llocs de decisió del col·lectiu o associació que siga o bé disposar de líders dins d'eixes mateixes entitats que s'encarreguen de vessar missatges amb el contingut que interesse
b) Obra social: realitzar campanyes sota la denominació d'Obra Social per tal de comprar voluntats de gent necessitada, amb pocs recursos i/o poca preparació.

I això, i molt més, és el que es dediquen a fer, des de l'inici de la democràcia, alguns partits polítics. I si no, ¿Com s'explica que persones de procedència diversa militen o compartisquen projectes polítics que mai ens hauriem imaginat?