L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 1 de novembre del 2010

ELS PREMIS OCTUBRE I LES ENQUESTES

La nit del passat dissabte es fallaven a València els Premis Octubre. Un acte que sol reunir una ampla representació del mon cultural, artístic i, com no, polític. Tots, tots… bé, gairebé tots, hi eren presents. Una nit on, a més de parlar de literatura, assaig... es va parlar d’enquestes, de possibles resultats electorals.

El món polític va parlar de les darreres enquestes. Unes enquestes que evidencien com el poble s’està cansant de determinades polítiques i de polítcs. I com s’espera una gran davallada de la gent que anirà a votar. Sobre el 62% de la gent , diuen les darrers enquestes dels partits grans – els menuts, com reconeixien, s’han de conformar amb allò que els grans els volen dir i les “filtracions”- que pensa en l’abstenció.
El PP pot perdre 10 punts respecte a les passades autonòmiques. Atenció: això no posaria en perill la seua majoria absoluta al parlament valencià perquè la catàstrof del PSOE és encara pitjor. L’electorat, com evidencien les enquestes, dona més l’esquena al PSOE que al PP en no vore’l com alternativa vàlida. Alarte no qualla i no té gran recolzament. I això ells ho saben.
I els que se les veien més felices eren la gent de Compromís i d’EU. No tampoc perquè vagen a augmentar “fins eixir-se’n del pot” sinó simplement perquè mantenint el que ara tenen, i amb un índex d’abstenció del 35%, només els caldria entre 105.000 i 110.000 vots a estar en les Corts. Si no ens falla la memòria, fa uns anys el Bloc amb 115.000 no va entrar. Coses del 5% imposat pel PPSOE.
Més contents els de Compromís perquè les enquestes deixen palés com cada dia que passa la coalició pren més força i són més valorats. En el sopar dels Octubre fins i tot s’apuntava a la possibilitat real de què Joan Ribo aconseguirà un acta de regidor per València. També es comentava el problema a hores d’ara d’EU: la manca de col·lectius i d’arrelament als pobles.
Aquestes enquestes foren el motiu de converses durant la nit. Avui mateix, per a sorpresa nostre, el diari Levante-EMV se’n fa ressó del tema i quasi quasi ve a plasmar moltes de les converses de la nit

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/11/01/pp-asume-corrupcion-le-pasara-factura-trasvase-votantes-abstencion/752760.html

Això sí, el diari abocat com està a la potenciació per damunt de tot del bipartidisme es guarda molt, primer, de no carregar les tintes contra el PSOE i de fet ja veieu que no diu res de la seua previsible debacle i, segon, d'amagar les expectatives d’EU i sobre tot de Compromís. ¿Per què serà?
-