L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 de març del 2010

La piscina coberta per a festes del 2010


El govern municipal ha posat data a la piscina coberta: a final de l’estiu i per a les pròximes Festes del Poble la inauguració. Com La Cotorra va dir i diu el cartell del futbol, s’havia de posar en funcionament l’octubre del 2009 i la culpa del retard per ara d’un any - a algú hi ha que donar la culpa- es diu que la té la pluja per impedir avançar els treballs.
O siga que a Tavernes no han fet com a Galicia o altres llocs plovedors d’Europa. La Cotorra ha pogut saber que allí fan una instància al cel, paguen les taxes celestials i no els plou durant un any i poden avançar tant les obres de les piscines com d'altres publiques i privades. Com diu Raimon: “al meu país, la pluja no sap ploure”.
I la noticia, que avui la publica “Las Provincias”, dóna notícies concretes per boca del nostre alcalde, Manuel Vidal, que ha dit que la piscina coberta tindrà totes les dimensions legals per acollir competicions de natació i 1’40 metres de fonda. La cosa no ha agradat massa a la nostra Cotorra que ens ha dit: “Per a mi massa. Que em posen una conca d’aigua o una piscineta de plàstic al costat”.
També hi haurà gimnàs, spa, cafeteria, grades, vestidors, pistes de padel i una piscina per a menuts.
I diu el corresponsal al diari, que “de esta manera silencian aquellos malintencionados rumores que en su día apuntaron que la piscina no tendría las dimensiones legales para albergar juegos”. No sabem si això es una resposta a La Cotorra que fa mesos es va fer ressò d’alguns rumors que hi havien pel poble sobre la grandària de la piscina. Ho podeu vore a:

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2009/10/quina-piscina-tindrem.html

No pensem que els rumors veïnals foren malintencionats, almenys el comentari de La Cotorra no ho era, sinó que simplement arreplegàvem un temor que ara, al cap de cinc mesos, el nostre alcalde diu que era infundat. De totes maneres, el rumor no era descabellat: no seria el primer poble, ni el segon, ni tercer que faria piscines amb 24’xx , i no arribar als 25 metres per fugir de possibles obligacions, i a més prioritaries, de la Federació. De tota manera, ens alegrem de que si en algún moment es va arribar a pensar a fer-la de 24,xx, com deien els rumors, s’haja rebutjat.
Al costat de la piscina, l’alcalde informa que hi haurà un jardi per a gaudi de pares i xiquets. Bé, al costat ja hi havia un jardí i aparells infantils, que els seus diners va costar i que abans de començar la piscina ja estava fet malbé per falta d’atenció. Ja havia complit la seua missió durant l’acte de la inauguració de l’Avinguda de Malta amb l’ambaixador…. i després tot a rodar, com l’Avinguda. Paga, pueblo, paga.
-

3 comentaris:

Rabosa ha dit...

La cançoneta diu "Ja s'acosta Pasqua..." Ací podríem dir " ja s'acosten les eleccions..."
Eleccions= inauguracions?
No sé si seré malpensat, però a mi em sona que la cosa va per ahí. Ara ens fem la foto inaugurant les pistes aquestes, després ens fem la foto inaugurant la piscina aquella, etc, etc.
De tota manera, benvinguda siga l'estrena de la piscina i tot el que millore el nostre poble.
Per cert, els talls de l'avinguda de les Corts Valencianes durant algunes setmanes a l'any, impedint els pas de camions i màquines que van a l'obra de la piscina, no seran un dels motius del retard?

serp ha dit...

recorde que l'empresa consessionària no està complint amb els plaços d'execució de les obres. Quines mesures pot prendre l'Ajuntament a partir d'ahí? algú ho sap?

Indesidenter ha dit...

El PP no va a fer res. Ni a dir res. Com la Cotorra diu, el que fa el PP de culpar a la pluja – a qui ningú pot demanar responsabilitat - és la prova que ho van a deixar a estar.
I l’oposició tampoc va a dir res. Jo no ho diria. Perquè el partit que demane responsabilitats del retard va a patir la campanya del “voceros y palmeros” del PP, que per bars i places del poble van a escampar la seua versió particular de la demanda: “Eixe o l’altre partit no vol la piscina”.
I com en este poble ens ho creguem tot, fins i tot que anaven a fer el PAI, hi haurà gent que s’ho beura com un ou i culpara al partit que demane responsabilitats pel retard en la construcción. No seria la primera vegada que passa en la piscina. Els mateixos culpaven a un partit minoritari del retard quan el projecte estava realment paralitzat perquè la Generalitat va tardar alguns anys en aprobar la modificació de Vergeret. Cosa que el PP amagava.
A Tvernes s'ha creat tot un seguidisme cec pro-PP i així ens va. Massa panxacontents i estomacs agraïts. I poc de pensar. I a més, amb una premsa mansa i un radio musical… així ens va.
Fa temps, quan s’havia de començar l’obra, a la Santa Casa o Casa del Poble vaig sentir un comentari d’un “mando” alt. Venia a dir que les empreses que havien format la UTE a qui s’havia concedit l’obra i explotacio posterior de la piscina no eran grans ni fortes i estaven tenint problemes en els bancs per aconseguir els diners que els calia. I això, va afegir, pot produir endarreriments en l’obra. Era l’època en que els banquers no deixaven un euro ni a son pare.
No sé si el comentari era per creure-se’l o no, però l’endarreriment es va produir, encara que com diuen va ser per la pluja. Una empresa forta hauria recuperat el terreny perdut i més si té una penalització. Una empresa com cal hauria posat més gent a treballar i més mitjans per tal de recuperar terreny perdut. I a bon entenedor…
Jo no em crec que la pluja va endarrerir l’obra. Com tampoc em crec que se li demanen responsabiitats a l’empresa quan fins i tot, es pot justificar el retard pel tema de la capa freática, cosa que hauria d’haver estat previst en el projecte. Això de “al costat del riu no faces el niu” és una gran veritat.
Tampoc em crec que estiga acabada per a Festes Majors. Abril fins a agost, son cinc mesos i el mes d’agost, vacances.Vorem, voren…. Tant de bo, pel bé de Tavernes, m’enganyara.