L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 de març del 2010

De tall de camins i robatoris

La Cotorra ha estat durant més de dues temporades denunciant els robatoris de taronges a l’hort de persones concretes, de les quals sabem el nom. Cal repassar la Cotorra per vore-ho. En l'actualitat són nombrosos els casos denunciats a la Guardia Civil. Seria interessant que aquestes dades sobre les denúncies les tinguera el Consell Local d'Agricultura al seu poder.
Es molt fort saber que alguns robatoris estan fets per empreses legals, amb el seu CIF, i tot està posat a algunes de les denuncies. Tots sabem el tema de que no es delicte si no passen de 400 euros els furts, Els lladres no tenen cap problema, però avui ens hem de referir a eixos mil i pico d'arroves robades en una nit, Eixes facilitats que dona la Partida a l’hora de robar en l'aspecte de ser difícil el control de qui va i ve, així com la quantitat de camins que hi ha per escapar.
Però pensem que un organisme com el Consell hauria de seguir eixes informacions que ens arriben de què, pressumptament, hi ha comerços a Xeraco que estan comprant la taronja de certa qualitat, es dir de dalt de l'arbre, a quatre euros el caixò, és a dir l'arrova i mitja.
Caldria prendre alguna mesura de protesta per part dels llauradors contra aquestos comerços si, com es diu, pressumptament no demanen procedència de la taronja. No s'hauria de permetre compres sense eixes certificacions. Caldria adreçar els inspectors de treball contra aquest tipus de comerços. Al mateix temps sabem que hi ha qui, amb l'excusa de “ens hem enganyat d'hort” si els pilla el propietari o bé algun veí que trau la cara valentment, furten i molt al nostre terme. Caldria denunciar-los públicament. Seguir l’exemple fet amb la denúncia pública de males olors feta pels veïns quan es sentirem afectats.
En definitiva, ja hem dit que falta vigilància. I tant que en fa falta. L'altre dia veiem un cotxe ple de taronges a granel a l'altura de la rodona de Benifairó. La crisi esta apretant i l'atur porta que joves per tindre diners ràpids vagen a furtar, però cal anar a les arrels del problema denunciant qui compra eixes taronges. Com es va fer quan es va començar a comprar taronges de terra i eren una tapadora per adquirir també taronja furtada. I es van tancar uns quants negocis implicats.
Ara bé, no es poden fer les coses sense publicitar-les, ens referim a donar informació del que passa al terme municipal als responsables municipals del consistori, a TOTS.
La mesura de tancar la Partida s'havia de pendre, però cal informar d'immediat al poble i sobre tot als seus represetants en l'ajuntament i també als ajuntaments veïns per tindre un contacte millor i coincidencia de parers. El tema és tan important que no cal defensar sols lo privatiu en termes de camins, sinó tot el terme. Control de furgonetes i camionets amb la seua fitxa tècnica per davant.
Ara bé, entenem que quan no se sap fer les coses d'una altra forma, el més elemental es tancar els camins sense informar i simplement amb l’objectiu de dir que fem alguna cosa. Sí, potser calia una forta mesura perquè la Partida ho estava patint, però cal pensar en tots i totes, i anar al gra. Amb aquesta mesura, de la qual s'ha parlat moltissim als periòdics de la Safor i sobretot de la Ribera - i que mal hem quedat els de Tavernes, cal dir-ho també-, no es pot donar ni per acabada ni per iniciada la campanya contra els robatoris de taronja. Cal anar al gra, i millor encara en aquest cas La Cotorra considera que no al gra, sino al gall que se'l menja: a qui ho comercialitza. I el Consell Agrari ací té moltes coses a dir. ¿O no?
-

2 comentaris:

Vitriolo ha dit...

Em sembla clar i entenedor. I les coses dites pel seu nom. Molt bo.

Filòsof ha dit...

La Cotorra fa feina. Sis dies fa que tancaren els camins i el cotxe dels morts passa a anunciar-ho al poble de Tavernes.
Som ciudatans i tenim un dret a la informació, no som súbdits de cap senyor feudal que decideix lliurement dels béns del poble.Després d'eixir l'anunci dels robatoris a la Cotorra ens van dir que hi han camins tancats.
No cal pendre el poble com un estat d'excepció :talle i ja no és dels ciudatans la ciutad. Ho acabem de vore, aquestes mesures, a Xile i Haiti per furtar. En un estat democràtic cal denunciar i treballar el tema dia a dia i caiga qui caiga.
MOlt bo el tema de creuar informació amb la policia municipal i la guardia civil i es més personar-se com a gabinet jurídic el propi Ajuntament a favor de les persones que paguen impostos al poble en cas de judicis . Si no anem a la justicia la paciència es converteix en impotència, i de resultes l'amistat, sino hi ha justicia, es converteix en amiguisme, en "tranquil que jo controle i no passa res".
Si passa i molt, per tant l'Ajuntament ha de portar denunciant pel bé del poble als que estan robant, als hipòcrites que juguen a dos mans. I a pagar-ho com diu mon pare "Caparrota":el que menys té i menys es pot defensar.

Nota: Als dos cunyats meus i a mi ens han robat.