L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de març del 2010

ARTICLE D'OPINIO: "El deute històric"

S’han acabat les falles. S’enceta la primavera amb pluja. Tot i el canvi d’estacions continuen les velles pràctiques. El PSOE fa del pressupost general de l’Estat la seua finca particular. Si suprimim la sigla del PSOE i posem la del PP i l’apliquem al País Valencià serà el mateix. Ara bé els socialistes cuiden la seua finca andalusa. Sembla que han tornat a liquidar la “deuda histórica” ara pels danys del temporal i les inundacions (el nostre poble espera per les inundacions a La Marina Alta) i fins i tot s’ha reduït el nombre de peonades (de 35 a 20) per a accedir el subsidi agrari. Vaja, tot un exemple de polítiques del vot captiu. Hem passat del señorito andaluz al compañero socialista. L’ascensor social no funciona. Ací el PP fa el mateix amb els seu amics. Política de família? No ho sé però el pressupost valencià (en fallida tècnica) és una autèntic pessebre per a coneguts i saludats del PP. Dues sigles, les mateixes pràctiques… com les podríem qualificar?

Si no teníem prou amb les frivolitats del President del Govern, ens “regalen”, com qui no vol la cosa, amb la llei de censura d’internet. L’embolcall té un títol rimbombant: “Ley de Economia sostenible“. L’únic sostenible amb els socialistes serà l’SGAE, que guanya diners fins i tot dels perruquers. Això sí, sols es preocupen pels creadors de l’imperi castellà.

Tenim un Governants incompetents i de baix nivell. Ells representen el SISTEMA que ha dut el poble valencià al límit. Només cal fer un breu repàs a la situació econòmica, social, ambiental, cultural i constatar l’amplitud de la tragèdia. I ara tots dos competint per afavorir a la gran banca i els poderosos. Un, campió de la frivolitat i l’altre fugint de la realitat. Que si brotes verdes que si serem els primers en eixir de la crisi… i mentre a pujar l’IVA a tot el món i reduir els drets socials. La situació és molt dolenta i sembla que no ha tocat fons. No hi ha confiança amb les governants ni amb les seues accions de govern. Ara més que mai cal rigor i treball. Sentit comú per a oferir alternatives raonables. Solucions pràctiques per a eixir de la crisi.

Des del BLOC i la nostra Coalició Compromís som els únics que podem parlar amb claredat i contundència. Som una oferta pròpia, d’ací, sense subordinacions ni hipoteques centralistes. Podem, per tant, exigir i reclamar amb major llibertat. Quin embolic s’han fet amb l’alliberament de l’AP7. Nosaltres som els únics que podem denunciar sense victimisme ni hipocresia la marginació econòmica del Govern Central. Per altra banda som l’alternativa a les polítiques del Partit Popular. El PSOE les imita: mireu la nova posició sobre el Xúquer. De fet, Zapatero és a hores d’ara el millor actiu electoral del PP valencià. Ja voreu la reacció sobre la discriminació que patim respecte a Andalusia. Ells però callaren quan manava Aznar. Son part d’un mateix sistema. No suposen ni canvi ni alternativa. De fet, com em comentava un amic anit a Catarroja en la inauguració de la nova seu local, “el PSOE valencià ho va posar molt fàcil al PP“. El PP no ha fet més que continuar amb el camí encetat per PSOE… i pel que veiem no representen cap opció de millora. Nosaltres som l’alternativa al sistema del PPSOE. Un canvi a favor del País i la seua gent.
I sembla que anem pel bon camí. Han passat de la pressió sobre el vot útil a llançar acusacions sobre una pinça. I a mi personalment m’agrades les pinces per a estendre la roba rentada de tota la brutícia i corrupció.
Enric Morera - Diputat a les Corts Valencianes de Bloc-Compromís
Remés pel Bloc

2 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, com que ningú es perfecte, se'ns havia passat.
I demanem disculpes. Mil voltes si el nostre comunicant anònim vol: Mil disculpes.
Ha estat una errada nostra. I d'on ve? La moderació de comentaris es fa des d'una altra página diversa de la principal. Allí apareixen els comentaris vostres, els uns darrere l'altre, però no diu a quina noticia es refereixen.
I ahir s'ens va colar la "serp" enmig de tants comentaris com hi havia de falles.
No som perfectes. I com es diu i aprofitant l'avinentesa: Una flor no fa primavera...
Gràcies al nostre comunicant anònim per recordar-nos l'errada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Recordar-vos que no admetem comentaris als articles d'opinió.
Podeu contestar amb un altre article d'opinió.