L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 15 de desembre del 2016

PLE EXTRAORDINARI DE DESEMBRE 2016 PER A RATIFICAR L'EDUSI VALLDIGNA (II part i final)


La ratificació de l’EDUSI que l’Àrea Urbana Integrada (AUI) de la Valldigna presenta per sol·licitar finançament a través de Fons Europeus i on la Mancomunitat ha de tindre un paper essencial va suscitar un debat sobre l’objectiu, finalitat i raons de ser d’aquesta entitat. Es va remarcar que no pot estar, com fins ara, allunyada per complet dels objectius per als quals fou creada i sense mancomunar cap servei de les poblacions.

L’alcalde, Jordi Joan, ho va deixar ben clar: “Si no som capaços de canviar el model de la Mancomunitat aquest equip de govern seguirà endavant en la seua proposta de deixar-la. No volem una Mancomunitat que no done cap servei a la Valldigna. Las Mancomunitats son entitats locals i el seu esperit és ajuntar diversos pobles per a prestar serveis de manera més eficient i més barata”. I afegim nosaltres, perquè també es va dir, que això fins ara en els anys que du no s’ha avançat absolutament res.

 Ací podeu escoltar la intervenció de l'alcalde sobre el model de la Mancomunitat.




La nota en el debat sobre el model de Mancomunitat la va donar el PP que, sembla ser que encara no s’ha assabentat que la Mancomunitat és alguna cosa més que Tavernes, que hi ha altres pobles. Així li reclamava a Compromís que actuara com si fóra l'amo i, ja que està governant a Tavernes, era qui tenia l’obligació de dotar-la de contingut i amb un total oblit de que la responsabilitat és de tots els municipis implicats, que han de dir la seua.

Aquesta intervenció va ser contestada per l’alcalde recordant al PP que la Mancomunitat l’han de construir els quatre pobles i no Tavernes de manera unilateral, i són els quatre pobles qui han de dotar-la de contingut, però real, amb els serveis comuns contemplats en la Llei de Bases, “i això ho hem de fer amb companyia de tots els municipis”, no només Tavernes.

Jordi Joan va recordar també que,  per les circumstàncies que siga, hi ha poblacions que no es ve bé aportar diners a la Mancomunitat i remarcava que si no hi ha diners no hi serveis ni Mancomunitat, i això no seria culpa de Tavernes que des de la seua creació i fins ara ha estat “la pagana”, amb aportacions de vora el 80% del pressupost.