L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 16 de desembre del 2016

El govern de l'estat incompleix la llei del Pla Hidrològic Nacional en eliminar el projecte del Vaca

Potser esperen un nova inundació del poble per començar el projecte

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que anava acompanyat del regidor d’urbanisme, Josep Llácer, s’han reunit amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, una reunió que segons ha qualificat l’alcalde “va transcórrer en un ambient amable i cordial” i que va servir per repassar els temes que Tavernes té pendents amb aquest organisme.

El principal tema va ser la situació de paràlisi de les obres de la laminació del riu Vaca, obres que no s'executen a pesar de que Tavernes té moltes zones inundables i damunt impedeixen legalitzar alguna de les finques del Vergeret, així com no puguem tirar endavant polígons industrials com el Teularet II i el Cambro.

La Confederació va informar que les obres de laminació del riu Vaca ja no depenen d'Acuamed (empresa pública de la Confederació) sinó directament de la Direcció General de l'Aigua del Ministeri de Medi Ambient. 

Una part de la zona afectada pel nou projecte del Vaca
 L’alcalde i el regidor pogueren assabentar-se que de manera unilateral i amb total incompliment de la Llei 11/2005, del 22 de juny del Pla Hidrològic Nacional, el govern del PP de Madrid ha deixat sense efecte i no va a executar el projecte “prioritàri i urgent” denominat “Laminación y mejora del drenaje en la cuenca del río Vaca”

En tot cas, el projecte inicial que afectava tot el riu, des de Simat fins a la desembocadura a Xeraco, estaria substituït per un altre que afectaria només la part inundable de Tavernes, valorat en 12'3 milions d'euros. Com ha afirmat l’alcalde “un incompliment de la llei del Pla Hidrològic Nacional, que declara l'obra com a prioritària i urgent”.

 Com a segon punt important es van tractar les solsides del riu que han produït danys en els camins rurals del Tancat i la sèquia la Bova, uns danys que impedeixen el trànsit i als agricultors treballar les seues terres i collir la taronja.

Camí afectat pels clavills
  Almenys si que sembla que la Confederació va reconéixer que el problema dels camins rurals és conseqüència del riu i que, per tant, s'han d'implicar en donar resposta al problema. L’acord pres va ser que l'Ajuntament els remetria l'estudi geològic que disposa de la zona per vore com es pot enfocar possibles solucions entre les dues administracions, com a mínim en els trams més afectats.

 Jordi Joan ha indicat que no renuncia a l’execució del projecte inicial i per tant va a reclamar a la Direcció General de l'Aigua que execute tot el projecte de laminació del riu, tal i com exigeix i contempla la Llei del Pla Hidròlogic Nacional, i com a última opció la part curta del projecte però afegint sempre la solució al problema dels camins del Tancat i Séquia la Bova.

 L’Ajuntament confia en comptar amb el recolzament de la Confederació en aquestes demandes tan importants per a Tavernes, almenys així es va acordar amb la presidenta, el comissari d'aigües i el director tècnic de la Confederació.