L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 9 de desembre del 2016

L'Ajuntament suspén les actuacions en la zona afectada per la duplicació de la línia del tren.



L’Ajuntament de Tavernes, tal com es va aprovar en el plenari de novembre, ha suspès l'aprovació de noves classificacions i qualificacions de sòl així com l'atorgament de noves llicències urbanístiques en la zona del terme municipal afectada per l'actuació ferroviària prevista en la línia ferroviària València-Alacant, el denominat tren de la costa, fins que el Ministeri de Foment aprove definitivament l’estudi informatiu del projecte.

L'àrea del territori municipal subjecta a la suspensió per conseqüència del projecte del tren, comprèn una franja de terreny de tretze metres d'amplària al costat de la línia ferroviària. La franja inclou la banda de terreny de 5 metres d'amplària que ocuparà materialment la futura línia ferroviària i la banda de terreny de 8 metres d'amplària corresponent a la nova zona de domini públic ferroviari.

El termini màxim de suspensió serà d'un any des de l’endemà de la data de publicació en el BOE, termini que podrà prorrogar-lo el Ministeri de Foment fins a sis mesos més.

L'estudi informatiu de la línia ferroviària València-Alacant assenyala que Tavernes està situat en el subtram 0.3 (Cullera-Gandia) on es preveu com a solució de traçat la duplicació de la línia ferroviària existent pel costat est en sentit nord-sud. 
Cal recordar que segons el vigent Pla General d'Ordenació Urbana aprovat definitivament per la Comissió Territorial d'Urbanisme el 29 de juliol del 2004, classifica els terrenys continguts en aquella franja com a sòl no urbanitzable de protecció “xarxa ferroviària”.