L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 4 de desembre del 2016

L'Ajuntament conclou el projecte de naturalització del llac de la Goleta

Panels solar per a moure les bombes

L'Ajuntament de Tavernes ha canviat el sistema d'energia que mou les bombes del llac de la Goleta de manera que el funcionament s'aconseguesca mitjançant energia renovable, en aquest cap l'electricitat aconseguida mitjançant uns panells solars instal·lats al costat del llac.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament continua la política de reduir costos quan electricitat sempre que siga possible i usar energies alternatives que permeten una reducció del consum elèctric i per tant, una disminució de CO2 en l'atmosfera.

La posada en marxa d'aquest sistema d'alimentació de les bombes és també la conclusió de l'obra denominada “Naturalització del llac de la Goleta", que confia servesca per a resoldre molts dels problemes que ha tingut el llac al llarg de la seua vida i que mai havien estat abordat en profunditat a la recerca d'una solució.

El projecte de “Naturalització del llac de la Goleta", com ja hem explicat en altres ocasions, es va iniciar abans de l'estiu amb l'ajuda de la Diputació dins del programa "Inversions Financerament Sostenibles" i que ha suposat una inversió de 94.210 euros.
Algunes de les millores executades amb el projecte

El projecte
 
Els tècnics van realitzar un diagnòstic mediambiental detallat del llac de la Goleta, partint de la consideració que és un tanc de tempesta que arreplega les aigües pluvials d'aquesta zona de la platja de Tavernes. Així mateix s'ha estudiat totes les característiques de funcionament del llac, així com anàlisi d'aigua i fangs. 
 El projecte desenvolupat ajuda a millorar la recirculació de l’aigua, evitar la falta d'oxigen, disminuir els nutrients de l’aigua i dels sediments, aconseguir l’equilibri ecològic del llac i el foment de l’ús .

Per aconseguit aquests objectius s’ha construït un sistema de recirculació de l’aigua i s’ha evitat les zones d'estancament, i s’ha disminuït les entrades de nutrients i matèria orgànica. Ací té gran protagonisme la captura de nutrients a l’interior del llac amb la construcció de biofiltres: vegetació macròfita (plantes aquàtiques i algues) que els consumeix a més de contribuir a l’oxigenació.

En el cas de la vegetació macròfita cal saber que constitueixen l’hàbitat de nombroses espècies d’invertebrats, entre ells els peixos petits, de l'espècie Gambussia, que són un dels majors devoradors de larves de mosquit, per la qual cosa és pràcticament impossible trobar una larva de mosquit al llac.