L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 6 de desembre del 2016

LA SITUACIÓ ARA: S'acaba el nivell taronja de pluges quan ja portem 138 litres de pluja a Tavernes

El riu Vaca des del pont mirant a la mar: Ahir i avui sobre les 10'30 matí
 
El riu Vaca des del pont mirant a Benifairó: Ahir i avui sobre les 10'30 matí

El Centre de Coordinació d'Emergències ha donat per acabada la preemergència nivell taronja per pluges al litoral sud de València i ha passat a ser nivell groc. La situació per tant, i és comprobable només fent una ullada a l'oratge ha canviat.

Com ha canviat la situació en els nostres rius. Tots porten aigua (el Vaca, el Vadell, el Clot , Bolomor, però ja no amb el mateix cabal que ahir. Així el Clot de la Font ja presenta una abaixada en el nivell sobre els 50-60 centímetres i igual li passa al riu Vaca i al Vadell, on l'abaixada també es nota mirant les voreres de l'aigua. Tot ha vingut també afavorit perquè en les capçalers, i principalment a Barx, les pluges ja no són de la intensitat d'ahir. Podeu observar alguns dels canvis en la comparació de fotografies que oferim d'ahir i avui.

L'assust en imatges d'ahir i avui sobre les 10'30 hores

Quan a la situació en camp, camins tallats i comportes del riu Vaca cap al canal de la desembocadura tot està sota control. Les tres comportes del canal que separa Xeraco de Tavernes, i per on desaigua a la mar part del Vaca, es varen obrir ja ahir per facilitar el pas de l'aigua. De tota manera, com acabem de dir, sembla que ja no baixa amb la mateixa força d'ahir, quan més plovia. L'assut continua tancat, perquè l'aigua encara salta per dalt.

Imatge general del Clot ahir i avui sobre les 10'15 hores. Observeu els graons en ambdues fotografies per  comprovar l'abaixada del nivell
El brollador del garrofer ja està sec
 La Valldigna un dels llocs on més ha plogut

La Valldigna s’ha erigit en una de les zones més plovedores del País Valencià del període de pluges que ens afecta encara i que, segons les previsions d’AEMET, ens afectarà fins el pròxim diumenge, on arribaren excepte el dimecres amb situacions d’inestabilitat. Podeu vore les previsions que dóna per a Tavernes en el quadre següent.




Dins de la nostra Valldigna, i si atenem a les dades proporcionades per AVAMET, les pluges han estat considerables, destacant  Barx, i ja se sap que quan a Barx plou copiosament, es recarreguen els aqüífers i sol eixir sempre la Vaca, el Clot i Bolomor, que s’alimenten de l’aigua caiguda en eixa part del massís del Mondúver.

Les quantitats acumulades des de dissabte que dóna AVAMET (no s’indica res de Simat) són les següents:

Barx          254 litres
Benifairó   142 litres
Tavernes   138’6 litres



Quan a la predicció ja hem apuntat que pluges i ruixats seran la tònica dominant fins el diumenge, però sembla que demà dimecres hi haurà una millora del temps. De tota manera caldrà estar atents a les previsions, perquè  la inestabilitat ens afectarà al llarg de la setmana.

Us oferim també l'històric de les pluges a tot el País Valencià superior als 100 litres, segons AVAMET. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

La passada legislatura l'assesor Manolo Vidal no va fer res per que la Confederació netejara el riu. Només es va preocupar de posar gespa als camps de Benifairo i Barx. Eixe és l'interes que tenen per Tavernes.