L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.008
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES:
75.465

divendres, 30 de desembre de 2016

INFORME: Actitud demagògica del PP en el col·lector de la platja: la història (I Part).

L'alcalde explica la LOTUP al PP i com afecta al col·lector

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en manifestacions a Las Provincias ha lamentat “l’actitud demagògica” del PP de Tavernes en un tema tan important com és el col·lector de la platja i ha afirmat que el govern de Compromís treballa intensament en el projecte i no està paralitzat.

Jordi Joan ha confirmat que fa temps que l’Ajuntament treballa en noves solucions per a un col·lector que val 3 milions d’euros, i es busca finançament i millorar el projecte per donar rendibilitat a la despesa a realitzar.

També ha calgut modificar la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge), amb una esmena del propi alcalde a les Corts Valencianes, aprovada amb els vots en contra del PP.

Calia modificar la LOTUP per ocupar els terrenys del col·lector. Això ho va explicar en el passat plenari i l’alcalde demana al PP que no reivindique una obra que ells mai no van impulsar ni es van preocupar quan governaven Tavernes i han votat en contra en les Corts Valencianes.  L'alcalde ha afirmat que vol del col·lector una obra ben feta i amb els majors beneficis per a Tavernes. 




La història del col·lector que el PP amaga i mai no conta 

El PP amaga la història del col·lector per fugir de responsabilitats. Comença fa més de 10 anys amb el Pla Director de l’Aigua Potable, on hi havia la construcció d’un gran col·lector en la platja per evitar inundacions per fortes pluges.

L’any 2006 el PP amb majoria absoluta concedia a Aquagest l’aigua potable i, per tant, l’execució del Pla Director, però no li va exigir el col·lector que era una obra urgent i necessària dins les obres de millora a fer per Aquagest dins del Pla Director.

L’any 2007 i 2008, amb els pressupostos amb romanent negatiu de 3’4 milions i 4’5 milions, el govern del PP va redactar un Pla d’Ajust per millorar la situació econòmica. Allí havia contemplat un préstec de 6 milions per remodelar l’Avinguda de la Marina i executar el col·lector, però com que el Pla d’Ajust no es va complir mai, tampoc no es va executar el col·lector. I mentre tant, tots els anys hi havia inundació en la platja. 

L’any 2009 i 2010 amb els “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Plan Confiança de Camps. Tavernhes va rebre 8’7 milions per obres en poble i la platja. Es podia executar el col·lector sense usar els recursos propis, però van destinar els diners a altres coses. El PP no va explicar mai perquè no va gastar 3 milions d’eixos ingressos extres en el col·lector. Això sí, va dedicar 1’7 milions en “posar guapa” l’Avinguda, en adornar la part de dalt que es veu, que venien eleccions. La part enterrada no es veu i el col·lector es va quedar per fer.

Després, potser per callar la consciència de les coses mal fetes, van incloure 700.000 euros per al col·lector en el préstec de 5’7 milions que feren en la legislatura 2007-2011. És el préstec que s’està pagant ara. 


Zona d'afecció del col·lector que aniria paral·lel a Blasco Ibáñez
 Canvi de projecte per un millor aprofitament amb vot en contra del PP 

El col·lector val 3 milions i s'han d'aprofitar al màxim. El projecte inicial contemplava un col·lector des del final de l’Avinguda, carrers Pintor Sorolla i Blasco Ibáñez fins el canal, on desaiguava.

El plenari de novembre del 2015, amb el vot en contra del PP, va aprovar millorar el projecte i que transcórrega per la zona perimetral de la platja, pel sector 13. Així es podrà enterrar un col·lector de majors dimensions, o si és necessari dos, per previndre possibles necessitats futures dels sectors urbanitzables pendents en la zona.

Eixe nou traçat permetrà obrir un carrer perimetral per connectar l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, i millorar el trànsit entre les dues platges. Ara només hi ha una via de connexió, pel Carrer Blasco Ibañez, que resulta totalment complicada per estreta.

Aquest projecte vol optimitzar els 3 milions i el pas per la zona perimetral permet construir un vial d’uns 18 metres d’amplada per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, que facilitarà alhora l’entrada i eixida de les platges i la interconnexió. 

Per ocupar els terrenys s'ha necessitat un canvi en la Lotup que, com explicava l'alcalde va ser aprovat en les Corts Valencianes  amb el vot en contra del PP.

Continuarà:  De com el PP va impedir el finançament del col·lector

1 comentari:

Anònim ha dit...

el PP com sempre diguen mentires i intentar cambiar les seus contradicions. Ya es hora que el poble vega que sempre van en contra dels interesos del poble com sa vist en la votació en les Corts. No volem al poble estan dirigits desde Valencia i Madrid