L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 10 de desembre del 2016

Adif vol millorar l'accessibilitat de l'estació de Tavernes



Els usuaris encara travessen les vies per aquest punt

L’estació de Tavernes gaudirà d’obres de millora en l’accessibilitat, segons ha respost  el govern de l’estat a la pregunta escrita del senador de Compromís, Carles Mulet. 

Les millores d’accessibilitat que pensa dur a cap ADIF beneficiaran Tavernes, però també hi ha previstes actuacions en les estacions de Catarroja, Silla, Benifaio-Almussafes, Carcaixent, , El Puig de Santa María i Xiva (València), a més de Torrellano (Alacant).

L’estació de Tavernes, com hem publicat moltes ocasions en aquests darrers anys, necessita un conjunt d’obres de millora, entre les quals està l’adaptació de l’estació perquè persones amb mobilitat reduïda puguen usar el ferrocarril, així com evitar que no es creuen les vies per accedir als trens que circulen en sentit València-Gandia.

Hi ha molts anuncis d’ADIF de millorar l’estació des de fa anys. Una la realitzada en el transcurs de la visita de l’aleshores Director General de Transports de la Generalitat, Vicente Domine, qui acompanyat de Juan José Cholvi, gerent de rodalies de RENFE València-Múrcia i de Diego Alcázar y Bibiano Martínez, els caps de línia del ferrocarril, arribaven a l’estació de Tavernes on eren rebuts per Manolo Vidal i l’arquitecte municipal.

Després de comprovar les deficients condicions de l’estació de Renfe i la necessitat de millora, es va confirmar la redacció d’un projecte de remodelació per modernitzar-la i adaptar-la a les condicions de seguretat i necessitats dels usuaris.  L’estació sí que s’ha adaptat a les noves tecnologies quan accessos i eixides de les andanes i obtindre els bitllets, però altres problemes com hem dit resten sense solució.

La resposta del govern no ha estat del tot del grat del senador de Compromís Carles Mulet, que s'ha queixat de que l'actuacions de millora de l'accessibilitat  es contemplen a Alacant i València, però no a Castelló, quan tots els valencians “tenen els mateixos drets” per a utilitzar aquest transport.

El senador de Compromís  ha assenyalat que “queda molt lluny de l'esperat” perquè en altres estacions “les avaries constants en els ascensors, que tarden massa temps a ser reparats o mai funcionen”,  no garanteix que els usuaris tinguen informació en temps real o alternatives “per a saber de forma fefaent l'horari de trens adaptats i que no passe com ara, que és com una loteria saber quan es podran moure o quantes hores hauran d'esperar en l'andana per a agafar un tren adaptat”.