L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 1 de desembre del 2016

Madrid, tenim un problema i vostés romanen sords des de fa 20 anys


Madrid, tenim un problema. La platja de la Goleta de Tavernes té un greu problema de fa 20 anys i vostés, senyors del govern d’Espanya, els d’ara i els d’abans, no l’atenen. 

Ha estat vindre el primer temporal de llevant fort i novament, com l’any passat, com fa dos anys, com fa tres, quatre, cinc... l’arena de la platja de la Goleta ha desaparegut com podeu comprovar a les fotografies i el vídeo d'aquest matí. 

Simplement s’ha tornat a produir el que tothom sap: un nou temporal ha servit per deixar en no res la feia feta l’any passat. Un nou temporal on hem vist com les ones baten contra les pedres i murs de les edificacions. I sort que encara hi havia alguna resta del famós escaló de l’estiu que alguna cosa pensem nosaltres haurà evitat.


I mentre tant, anys i anys de promeses incomplides mentre els temporals arrasen i destrossen no solament la nostra platja de la Goleta, sinó platges veïnes com les del Brosquil i altres platges de la Safor. Patim de la desaparició de l’arena, però més que res patim de la falta de remeis des del govern de Madrid. I no cal repetir ni recordar, perquè és massa sabut, que tot el que afecta a costes és competència de Madrid i del govern de l’estat. No té res a vore ni l’Ajuntament, ni la Generalitat. Són competències úniques i exclusives de Madrid.

 Tenim un problema, però realment en són dos: un que la mar s’engoleix la nostra platja i el segon problema és que Madrid queda molt lluny i no li arriben les veus de queixa dels vallers. Cal més volum en les nostres veus, un volum que tampoc van tindre quan els governs de Tavernes, de la Generalitat i de Madrid eren el mateix, el del PP. 

La Goleta tenia un bon arenal al principi dels anys 2000. Els problemes van començar eixe temps, quan a Cullera es va construir l'espigó del riu Xúquer, no és un problema de la urbanització.

 I així veiem com els vora 800.000 euros que la Demarcació de Costes es va gastar en una solució temporal a l’espera d’un projecte definitiu, realment ha estat això: una solució temporal, no ha durat ni un any d’ençà que el delegat de govern, Juan Carlos Moragues, visitava el 15 de gener passat les obres de regeneració. I parlava de projectes de futurs definitius.

I mentre tant, al darrer debat dels Pressupostos Generals de l’Estat 2016 (PGE) el col·lectiu de Compromís de la comarca feia arribar al seu diputat Joan Baldoví una esmena per impulsar l’actuació en la costa de la Safor-Valldigna que incloïa els treballs per evitar la regressió de la platja de la Goleta, a més d’altres platges veïnes.

 Era una esmena de 50 milions d’euros per dur endavant eixe projecte definitiu, del qual se n’ha parlat molt els darrers anys, però que mai no arriba. No cal ni dir quina va ser la destinació de l’esmena de Compromís: el govern de Rajoy no la va aprovar. Els diputats del PP, els valencians inclosos, la van votar en contra.

 Madrid, fa 20 anys que tenim un greu problema a la platja de la Goleta, i vostès romanen sords davant les demandes que els fem des de Tavernes.




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Madrid no escolta pero este estiu tornaran les queixes a l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Que quede clar, que parle desde la ignorancia, i sense saber si el que escric es una barbaritat:

Tinc clar, que el problema fa molt, molt de temps que esta ahí, i sense resoldre,i que la responsabiliat es de qui es, pero el que no tinc clar, es perque l'ajuntament de Tavernes, va autoritzar la construcción d'aquestes vivendes damunt de la zona dunar.

Probablement hi havera per aquells temps alguna llei que ho permetia, pero desfer una defensa natural...

Si he dit alguna barbaritat, demane disculpes.

Anònim ha dit...

EUPV ja ha demanat solucions al Congres

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està molt bé. Ara cal que tinguen més sort, pel bé de Tavernes, que van tindre les esmenes als pressupostos de l'Estat que va presentar Compromís ara fa un any. El grup del PP del Congrés va votar en contra de l'esmena que demanava 50 milions per a la solució de totes les platges de la Valldigna i la Safor, amb l'afegit que també van votar en contra els diputats valencians del PP.

Esperem amb impaciència que diu ara el govern de Rajoy.