L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 de novembre del 2010

El Bloc agraeix a mossén Escrivà els 17 anys de dedicació a Tavernes i la Valldigna


El Bloc de Tavernes i l’entitat cívica i cultural “Nacionalistes de la Valldigna” han reconegut i agraït a mossen Josep Escriva la tasca en favor de l’ús del valencià en la liturgia.

Aquest cap de setmana, el Bloc i NdelaV en el transcurs d’un acte i posterior sopar de germanor retien un petit homenatge a l’exmossen de Sant Pere de Tavernes per, tal com va remarcar el portaveu del Bloc, Jordi Joan, haver fet vore als vallers que la nostra llengua és una eina vàlida en la litúrgia i en l’ús amb els veïns.

El portaveu del Bloc va anar més enllà i va lloar la tasca cultural d’Escriva, recordant els articles en publicacions que han parlat de la Valldigna i han fet que la coneixem més; de la seua aposta per la recuperació del patrimoni en la restauració i millora de Sant Pere o la creació del museu parroquial i també, la tasca social d’acostament i visita als malalts.

Josep Escriva per la seua banda va dir que se sent un més de la Valldigna, i va recordar tot un munt d’anècdotes, moltes d'elles per haver potenciat el valencià en la litúrgia, en aquests 17 anys que ha estat al front de Sant Pere. Al final de l’acte, el Bloc i NdelaV obsequiaren amb uns detalls al mossen.

Redacció feta a partir de la nota del Bloc. Fotografia: Bloc

-

15 comentaris:

Luismi Loro ha dit...

Gràcies Cotorra per la notícia. Mossén es mereix això i molt més. El que ha fet aquest home per la llengua del poble no es paga amb diners. Per cert, pel que veig en la foto, forma part Luis Mendieta de la directiva local del Bloc. Sens dubte, el que pot aportar Mendieta a la formació nacionalista és molt de treball a la medul·lar. Això sí, tenia entés que estava rumiant encapçalar la representació vallera de Solidaritat Catalana, partit del seu estimat Laporta... Saps alguna cosa d'açò, Cotorra? T'ha arribat el rumor? Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem altra cosa que la nota enviada pel Bloc i sobre la qual hem informat. Si que hem sabut era un acte on a més de la gent del Bloc hi havia gent valencianista i compromesa en la recuperació de la llengua.

Comença el circ ha dit...

El Bloc amb mossens, Esperanza Aguirre parlant català, Montilla i la seua "gràcia" eclipsant Wyomings i Buenafuentes...Xe, tots els anys haurien d'haver-hi eleccions.
Per cert pel que fa al primer comentari, sembla ser que aquest xicot, Lluís Mendi, gran esportista local, podria ser un bon fitxatge per al Bloc. Cares noves i bones idees sempre són benvingudes.
Som-hi Lluís!
Seguiu així Cotorra.

Andreu Fontàs ha dit...

Bon dia, Cotorra. Vaja per endavant el meu reconeixement a mossén Escrivà: la seua tasca per la nostra llengua ha estat del tot encomiable. Dit açò, estic d'acord amb el darrer comentarista (aquell que signa com a "Comença el circ"): Luis (o Lluís, que no ho tinc clar) Mendieta pot ser la saba nova que el nacionalisme valler demana a crits des de fa ja força temps. S'apunta que Mendieta podria formar part de la directiva local del Bloc. Les informacions que jo tinc parlen més aviat d'una candidatura de Solidaritat Catalana (en aquest sentit, van més per la línia de Luismi Loro). Fins i tot un pardalet m'ha xiuxiuejat que Mendieta ja s'hauria reunit amb Josep Guia i Núria Cadenes, persones fortes del partit laportista al País Valencià. Del perfil de Lluís Mendieta podem confirmar que, tal com assenyala "Comença el circ", és un destacat multiesportista de la Valldigna, arrelat al futbol base de Tavernes i de Simat, al club d'atletisme de muntanya, a la colla Vaig en Bici Llampat i al club d'escacs. Ha estat també una figura ressenyable del moviment veïnal a Tavernes de la Valldigna. Ara que, de cara a les properes eleccions municipals, el riu progressista sembla rebolicat, Mendieta podria ser una opció ben vàlida (res de minusvàlida). El que resta per esbrinar és si integrant el col·lectiu guiat per Jordi Juan, o bé sent el cap visible d'una nova formació, soberanista i patriota: Solidaritat Catalana. Si La Cotorra poguera aprofundir en el assumpte (i revelar més detalls), li ho agrairíem.

FILOSOF ha dit...

Sigam serios. Estar amb una persona valencianista, sensata, ferma com es el mossen Josep es fàcil, estar amb una persona oprimida per la cúpula directiva de la religió en la qual ell creu i moltes persones que hi son presents creuen es el motiu del sopar. Mira que n'ha passat, i haguera estat molt interessant garvar la seua conversa i poder-la publicar amb el seu permís. Més de quatre de tots els costats tendrien que llevar-se el barret davant actituts socials, religioses i valencines que ha dut com a onjectiu aquest mossen exemplar. Déu guarde els que queden. Per cert vaja discurs de Jordi Joan molt estructurat i claret del que feiem allí la gent del Bloc. Eixa nit oprimits encara que ens pagarem un bon sopar en un bon local: ALTA MAR.

Per a FILOSOF ha dit...

I durant el sopar no es posà damunt la taula -mai millor dit- la possibilitat -per ací apuntada- de la candidatura vallera de Solidaritat Catalana?

Present ha dit...

No es va parlar de política, entenent-la en la seua vessant partidista.
Només de política lingüista, situació del valencià, i recuperació del patrimoni.

vicent ha dit...

No sé quin interés teniu alguns en saber coses que si són o han de ser, ja se sabran al seu oportú moment. No és bo forçar la màquina ni donar-li pistes als contraris.
Ara bé, la notícia no és qui estava o no al sopar. El que importa és per a què va ser eixa trobada. Personalment crec que va ser un encert dels organitzadors perquè el personatge homenatjat mereix això i molt més. Per això, com entenc i crec el que diu "present", allí no hauria estat oportú ni corresponia parlar de política, en termes globals perquè potser el protagonista, en Josep Escrivà, vote alguna opció política no representada al sopar o no vota, sinó d'allò que ha passat amb el capellà i de la situació de la nostra llengua, en termes generals i dins de l'estructura religiosa del nostre país, tan denostada a hores d'ara i sobre la qual, crec que Josep Escrivà està més que qualificat per parlar-ne. No crec que l'acte puga incloure's dins del "circ electoral" com diu un altre comentari perquè, en eixe cas els organitzadors han errat. Haurien d'haver-se esparat per organitzar el sopar un dia del més de març o abril perquè d'ací als comicis, l'acte s'haurà oblidat per complet.
Per la meua banda, igual que s'apunta en altres comentaris (no en aquesta cas concret), des de l'esquerra sempre han tingut la mania de restar i mai sumar. No sé per què serà. Pot ser siga per l'afany que alguns tenen de manar o trepar. Els de l'esquerra valencianista, entre els que no s'inlouen els del PSOE i els d'EU, al menys per a mi, haurien de mirar com i de quina manera sumar perquè per separat, superar la barrera electoral del 5% de manera global de país, no és cosa a l'abast de qualsevol. I a les proves em remetesc i com a exemple podriem posar els resultats que va obtindre la colalió Bloc-Esquerra Verda en 2003, tal i com vaig poder saber mijançant un treball publicat a la Cotorra. Amb 140.000 vots a tot el país, la coalició no va obtenir representació a les Corts Valencianes perquè això representava el 4,8% dels vots emesos. No hi ha dret a que la veu de 140.000 valencians/es quede callada.
Una altra cosa són les altres autonomies de l'estat espanyol on la llei electoral marca el 3% dels vots emesos per cada circunscripció electoral, o província, com a barrera a superar per qualsevol opció política. Per això en parlaments com el català és fàcil la pluralitat i a eixe territori qualsevol formació pot atrevir-se a presentar-se a les elccions perquè pot fer-ho a la provínvia que puga o vullga. Per exemple: si a Girona una opció política qualsevol trau el 3% dels vots emesos, independentment dels que obtinga a Barcelona, Tarragona o Lleida, eixa opció obtindrà, d'entrada, un representant i a partir d'ahi entrarà en el recompte i distriució d'escons en funció dels que li pertoquen pel nombre de ciutadans de la circunscripció a la que representa.
Per això, Joan Laporta o Carretero no han dubtat en presentar-se als comicis amb noves formacions sense importar-los si això perjudica el futur de catalanisme polític o de fer pinya per defensar els interesos i exigències de país davant el govern espanyol. Eixe tipus d'accions sols responen a interessos personals: afany de protagonisme, egoisme, obsessió per manar o enriquir-se fàcilment i ràpidament, etc...
Al País Valencià això, amb la barrera del 5% no pot produir-se a hores d'ara. Per això considere que, crear noves opcions és dispersar el vot i donar-li més poder als qui ja el tenen i el mantindran molt de temps gràcies, principalment, als partidets que van creant-se. Divideix i venceràs!

Present ha dit...

Gràcies Vicent. Molt clara l'explicació.
Si voliem fer política de mossen Escriva, ens hauriem esperat a abril.

Andreu ha dit...

Del llarg comentari de Vicent (gràcies per les teues paraules) em quede amb l'intrigant paràgraf inicial: "No sé quin interés teniu alguns en saber coses que si són o han de ser, ja se sabran al seu oportú moment. No és bo forçar la màquina ni donar-li pistes als contraris". Intrigant, dic, perquè excita en mi una curiositat inquieta i sana: serà cert el que ha arribat a oïdes meues, a saber, que una candidatura de Solidaritat Catalana està coent-se a Tavernes de la Valldigna? Fins i tot podrien tenir ja data i lloc per a la presentació en societat. Així les coses, el comentari de Present no seria sinó una hàbil maniobra de distracció, una lícita cortina de fum per a la presta acció. Ja dic: m'abeure en fonts fiables. I La Cotorra, què diu la nostra benvolguda Cotorra, sap alguna cosa al respecte? Ha begut en algun pou d'aigua clara? Il·lumina'ns, per favor. El bosc (i no sol Bloc) progressista del poble sembla agitar-se (que no gitar-se a dormir).

La Cotorra de la Vall ha dit...

La Cotorra diu que hi ha rumors i rumors: ens diuen que el PCPE es torna a presentar, a soles o amb EU. Hi havia contactes abans de l'últim afer; hi ha en preparacio una operació semblant a Plataforma de Gandia que promouen un promotor del poble i gent de Xeraco; tambe que hi ha gent que vol crear el partit de Rosa Diez i amb independencia de l'afer d'ara d'EU ja fa temps es coia Iniciativa del Poble Valencia sense cap relació amb EU actual.
Per tot això són rumors, com el que deia que Ribis era el candidat del PP o que Blasco no es presenta pel PSOE i volen presentar a Victor Borràs, el 6é anterior llista. I que ERPV depén del resultat a Catalunya diumenge per presentar llistes al PV.
¿Penseu que podem fer cas a tots els rumors si no hi ha ningú que diga res de manera oficial?

Anònim ha dit...

Entre BLOC/ EU/ Iniciativa/ PCPE/ Esquerra/ Solidaritat Catalana... ale aneu fent-li el llit al PP... dividiu-se i així que passe com els 140.000 i 4.8% que es queden sense representació. En compter de presentar una alternativa d'esquerres, que puga rebatre el PP... O es que hi ha por d'entrar al Govern local, pels deutes que ens està deixant el PP?????

i Mendieta que diu... ha dit...

Uf!!! no sabia que la meua persona, pogués alçar tants comentaris. Agraïments a la gent que parla de mi, no sé qui sou els que comenteu però, el central del Barça B, el tinc filat... I pels comentaris de Solidaritat Catalana, no tinc res a vore amb ells ni amb María Lapiedra. Estic molt enfadat amb l'amic Laporta, ja que que no em va convidar al Luz de Gas...
Ara fora conya, en efecte passarem una revetlla molt plàcida amb el mossèn Josep Escrivà. El qui em coneix, sap que sóc poc partidari de cap religió, però es veritat que no era una reunió clerical precisament el sopar. Molt agraït a la gent del bloc i anime a tothom a recolzar una proposta com la que encapçala una gran persona con és Jordi. Fins la victòria, sempre!!! Salut i País.
L.P.

Anònim ha dit...

A mi tot açò em fa gràcia. Per experiència. Molt de parlar de totes les esquerres juntes, de presentar una alternativa conjunta i després, quan vas a dir-li a la gent que s'implique en un projecte i es presente a unes eleccions.... majormet tots es tiren arrere dient mil i una excusa.

Més val sol, que mal acompanyat. ha dit...

El Bloc a Tavernes s'ha de fer valdre per si mateix i deixar-se d'associacions, agrupacions o mandangues... ni esquerres ni dretes. És preferible un Bloc fort a l'oposició que desgastar-se a cap govern. Una entesa com la de Nafarroa bai a Tavernes, això és pura utopia... El projecte del bloc ha d'anar molt més lluny que el de manar juntament a altres partits als propers comicis... Mireu el tripartit a Catalunya!!! Molts galls a un mateix galliner, ja vegueu com queda la cosa... i segur que han fet moltes coses bé, però... al cap i a la fí, la dreta autonomista guanyarà les eleccions i aquest any, no valdran pactes. Al temps.

SP!!!