L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dissabte, 25 de febrer del 2023

Compromís recolza les reivindicacions de Tavernes i a la plataforma Som Mediterrània en la seua defensa de les platges

 

Regidors de Compromís i del PP, entre ells els dos candidats a l'alcaldia en les pròximes eleccions Josep Llàcer, de Compromís, i Eva Palomares,del PP,  han donat avui recolzament a les desenes d'associacions veïnals que integrades dins de la plataforma SOS Som Mediterrània s'han concentrat aquesta mati davant de la Delegació del Govern de Madrid en el País Valencià.

 

 

 

Josep Llàcer, primer tinent alcalde del govern municipal de Tavernes, de Compromís ha remarcat el seu recolzament als cents de veïns i propietaris que veuen com el nou reglament de la Llei de Costes impulsada pel govern del PSOE de Madrid fa perillar les seues propietats, una circumstància que, com ha recordat, també afectaria les propietats municipals de Tavernes que es troben en eixa nova demarcació marítimo-terrestre. 

 

 


Josep Llàcer ha estat entrevistat per la cadena autonòmica de televisió "A punt" a la qual ha expressat la necessitat d'unes solucions urgents, i que són molt evidents en les platges de Tavernes. 


La concentració ha comptat amb la participació de molts veïns i representants municipals dels municipis de Tavernes, El Perelló, Sueca, Cullera, Sagunt, Bellreguard, Miramar, Sueca o Gandía, entre altres, integrats dins del Moviment Cívic Som Mediterrània .  L’organització acusa al Ministeri per a la Transició Ecològica "de fer actuacions parcials, de partionar i expropiar terrenys i propietats privades i municipals, i li demana que dedique els esforços a regenerar les platges i a protegir-les adequadament i d'una forma sistemàtica i lògica, utilitzant solucions durables i sostenibles".

 

 

 
 
Els municipis afectats han volgut visibilitzar que la solució que des de fa temps s'ha triat d'abocament d'arena no serveixen, i han format al terra un muntó d'arena de les diferents platges, al qual s'hi ha abocat aigua portada de les platges que arrossega l'arena, en una simulació del que passa en la realitat a la costa i que ací a Tavernes ho podem comprovar temporal enrere temporal en la Goleta.
 
 
 
 

 

I de nou la síndrome del pèndul 
 
La síndrome del pèndul es dóna quan els partits intercanvien els paper i les actuacions sobre un tema son diferents i contraries, segons siguen del govern o siguen de l'oposició. 
 
La concentració d'avui n'és un exemple: quan a l'estat espanyol governava el PP de M. Rajoy, el PP de Tavernes no acudia ni recolzava cap acció reivindicativa de les nostres platges perquè era anar en contra del seu partit i govern, com tantes voltes ací hem denunciat entre el 2011 i el 2018. 
 
Ara, amb un govern del PSOE a Madrid, passa a l'inrevés: és el PP qui està present i recolza totes les reivindicacions veïnals i dels pobles, mentre el PSOE no acudeix ni es posiciona clarament en contra del que ha decidit el seu partit a Madrid, cas per exemple del nou reglament de la Llei de Costes o la negativa a instal·lar esculls a les platges com element de protecció.