L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 15 de juliol del 2021

Tavernes va celebrar l'acte religiós de la missa i petita processó dedicada al Sant Patró de la ciutat al Calvari


La pandèmia ens ha furtat moltes coses, entre elles algunes de les tradicions vallers del "Dia de la Sang" i l'esplendor de l'homenatge que la ciutat ret, i en especial la barriada del Crist, que circumvolta el Calvari, en aquest dia dedicat al patró de la ciutat, el Santíssim Crist de la Sang.

Són dos anys sense reunions veïnals de carrer, sense dinars i sopars de tota la barriada, sense revetles, sense cap celebració festiva que, com en tantes ocasions hem dit, agermanava el barri, però enguany no s'ha volgut deixar de banda la missa i processó del Santíssim Crist de la Sang. 

 

Una missa celebrada pel jove rector Vicent Planells, a la qual hi ha assistit la corporació municipal, presidida per l'alcalde Sergi González i que ha tingut també una petita processó amb la imatge del Crist que ha estat abaixada fins a la meitat del Calvari, i que després tornava a l’ermita on es va continuar la missa, que acaba amb els tradicionals crits de “visca el Santíssim Crist de la Sang”.

La història ens diu que els vallers i vallers de finals del segle XIX van demanar la intercessió del Crits per fer desaparéixer t la pandèmia del colera morbo que assotava la ciutat. Ara, principis del XXI,  repetim un episodi semblant, amb la Covid-19, i són molts els creients vallers els que ahir miraren al patró en demanda d'ajuda.