L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 21 de juliol del 2021

Tavernes ha estat nomenada "Ciutat Educadora" per l'entitat AICE


Tavernes ha estat nomenada "Ciutat Educadora" per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), entitat creada  amb la finalitat d’impulsar una estructura col·laborativa i compromesa com a full de ruta en la millora de l'educació. 
 
Cal dir que Tavernes forma part de la xarxa de Ciutats Educadores, que agrupa a  més de 500 ciutats, i ara com a Ciutat Educadora, assumeix un compromís amb l’educació, treballant conjuntament amb sentit educatiu en el desenvolupament de polítiques i actuacions que milloren la qualitat de vida de les persones, prenent la ciutat com a font d’educació. 
 
La regidora d’Educació, Anna Bellver, de Compromís, ha assenyalat que “estem convençuts de l’enorme poder de transformació social de l’educació, per això des de la Regidoria d’Educació treballem per a vertebrar vincles entre els agents socials i la comunitat educativa, establint unions que permeten corregir les desigualtats i dignificar l’educació”. 
 
Anna Bellver, regidora d'Educció
 
Anna Bellver ha mantingut una reunió informativa aquesta setmana amb els directors/es del centres educatius de Tavernes als quals ha informat del nomenament de Tavernes com a Ciutat Educadora i sobre les jornades formatives que se celebraran a la nostra ciutat el pròxim novembre.
 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha assenyalat que “a Tavernes el concepte d’educació va més enllà de l’àmbit escolar, per això, com a Ciutat Educadora, el nostre objectiu és que totes les persones compten amb els estímuls i les oportunitats d’aprenentatge necessàries per al seu desenvolupament”.
 
Carta de Ciutats Educadores

Els principis bàsics de la Carta de Ciutats Educadores són impulsar l’educació en la diversitat, afavorir el diàleg entre generacions i la participació ciutadana, augmentar la formació dels educadors informals, fomentar la cohesió social, ajustar l’oferta educativa a la demanda laboral i educar en valors. 
 
 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, dona suport a la valuosa tasca educativa que fan els agents socials en la construcció d’un model de ciutat on prevalga la inclusió, la igualtat d’oportunitats, la justícia social, l’equitat i la diversitat.

Tavernes iniciarà les activitats educatives emmarcades en el projecte de Ciutat Educadora amb la celebració de les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’ impulsades per la Regidoria d’Educació, amb la col·laboració del CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social. Les jornades se celebraran del 23 al 25 de novembre en la Casa de la Cultura i serviran per a donar a conéixer les línies d’actuació de les Ciutats Educadores i s’intercanviaran experiències educatives.

Aquestes jornades analitzaran els diferents models de ciutat com a espai educador, les relacions entre escola i ciutat, les implicacions pedagògiques per a l’aprofitament de l’espai ciutadà i els models metodològics afavoridors de la participació en la comunitat. Els ponents d’estes jornades obertes a la ciutadania seran Lluís Esteve, Miquel Àngel Essomba i Jaume Martínez.
 
El professorat i personal docent interessat en fer la formació pot inscriure’s en el següent enllaç: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=9712029&usuario=formacion.