L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

diumenge, 28 de febrer del 2021

Al final, i segons el reportatge sobre la piscina coberta que avui publica Levante-EMV, teníem tota la raó!!!

 
El diari “Levante-EMV” publica avui un extens reportatge del que ha estat la història de la piscina coberta de la qual afirma que “se ha convertido en uno de los pocos edificios de la comarca de la Safor construido durante la crisis que se ha quedado sin inaugurar”.
 
El diari recorda en el reportatge el titular de desembre del 2010, que afirma va basar en una informació de l’aleshores regidor d’Esports del govern del PP: “Tavernes abrirá en enero el complejo deportivo y la nueva piscina cubierta». I com la intenció del PP  era abrirla para las elecciones municipales que se celebraron en 2011” i en gener parlava d'estrenar-la «en unas semanas». Tot un paripé cara eleccions.
 
Levante-EMV desgrana a poc a poc la  història, i la realitat va ser que  la piscina no va obrir, i com Metroval Aqua a qui el govern del PP havia atorgat la concessió durant 40 anys es va quedar sense liquidesa, o siga "va quebrar".
 
 
Arriba el canvi de govern i l’alcalde Jordi Joan “ya advirtió a los vecinos de que no se aventuraba a poner una fecha de apertura... y que la compañía carecía de liquidez para retomar las obres”. Y recorda com Jordi Joan, amb la veritat per endavant, confirmava que el govern municipal “estaba atado por una concesión a una empresa privada prevista para 40 años”. En altres paraules el que  ací hem publicat i repetit multitud de vegades en desenes i desenes d’articles: Tavernes no manava en la piscina, no era seua.
 
La postura del govern municipal va ser apostar “por intentar que la sociedad reflotara", cosa que l’empresa Metroval mai no va aconseguir. L’any 2016 , vist que el concurs de creditors no avançava ni la societat reflotava econòmicament, i ja solucionats molts dels greus problemes heretats del PP -sobre tot el parquing i rebaixa del deute-, Compromís va proposar en el ple iniciar la via judicial per recuperar la piscina. La proposta fou votada a favor per tots els partits excepte el PP, que tampoc va votar a favor de demanar un  dictamen al Consell Jurídic Consultiu Valencia. Eixe novembre del 2016, com recorda el diari Levante-EMV el ple ja estimava un cost sobre el milió d’euros.
 
 
I continua el diari explicant com la sentència judicial de setembre del 2018 donava la raó a l’Ajuntament i autoritzava a Tavernes a recuperar la propietat, això sí, primer hauria de pagar la liquidació de l’obra feta per Metroval. 
 
El reportatge del diari narra els mateixos fets que hem publicat sempre, i en especial els darrers cinc anys, quan es va iniciar en el 2016 el procés de recuperació de la propietat. Ens dóna la raó  en tot el que sempre hem publica i alhora desmenteix les continues afirmacions de la portaveu i del PP quan afirmen que durant 10 anys Compromís no havia fet res per obrir la piscina. Poc es podia fer en una piscina de la qual l’Ajuntament no era el propietari. 
 
Nosaltres sempre ho hem dit: la propietat de la piscina no era de Tavernes ni de l’Ajuntament tot per la concessió que va fer el PP a Metroval durant 40 anys. Tavernes va recuperar la propietat gràcies a la sentencia de setembre del 2018, fa poc més de dos anys, però així i tot seria efectiva si liquidava l'obra feta a la concessionària.
 
 
El diari no entra en el procés dels dos últims anys. Els recordem: una empresa contractada va iniciar l'avaluació i valoració de l’obra feta. Foren mesos de treball i estudis tècnics  per determinar una  una proposta de liquidació de 36.781 euros. Eixa proposta de liquidació finalment passava al ple, s'aprovava, i en gener del 2020 s’aprovava el crèdit per pagar la liquidació. Havien passat 16 mesos des de la sentència que donava la propietat a Tavernes, no 10 anys com s’encabota a dir el PP.
 
I uns mesos després del gener del 2020, després de pagar la liquidació i en plena pandèmia de la Covid-19, s’inicia la redacció del projecte final d’acabament de les obres. Compromís anunciava fa uns dies que ja està acabat el projecte, està en fase de revisió final pels tècnics municipals. Han passat 8-9 mesos des de la liquidació.  Però ja advertim que no serà qüestió d’uns mesos: a partir d’ara s’haurà d’aprovar el projecte final, les bases de licitació, licitar les obres del projecte, adjudicar-les, executar-les i obrir la piscina. 
 
 
 
El reportatge del diari avala i confirma la història i tots els fet que hem publicat en tants i tants articles nostres. El relat confirma el que sempre hem dit que eren tergiversacions, manipulacions i mentides del PP sobre la història de la piscina, en algun cas tractant-nos de mentiders a nosaltres per explicar les coses i desmentir les seues paraules de que tota la culpa era de Compromís.
 
Levante-EMV deixa ben clar que acusacions com “Compromís no ha fet res per la piscina” tant repetides pel PP, eren falses i sense base: Compromís va acceptar primer el reflotament de l'empresa a través del concurs de creditors, va donar totes les facilitats fins i tot de poder hipotecar la concessió, com nosaltres publicarem. Quan Compromís comprova que és impossible cap solució a través del concurs de creditors, iniciava el 2016 la recuperació de la piscina per via judicial, i no va tindre el vot a favor del PP.
 
La piscina és del poble realment des de principi del 2020, ara fa un any. Una  vegada acabat l’expedient de liquidació de l'obra - no cal ni dir quin va ser el vot del PP en eixe gener del 2020- l'Ajuntament va fer el pagament a la concessionària, que tenia la propietat durant 40 anys, per la concessió del PP.
 
MES INFORMACIÓ: uns articles, mes recents, dels molts que hem publicat sobre el tema: