L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

divendres, 19 de febrer del 2021

L'Ajuntament ja supervisa el projecte d'acabament de la piscina coberta, pas previ a la licitació i execució de les obres

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant els tècnics municipals, està en ple procés de supervisió per tal d’aprovar el projecte final d’acabament de la piscina coberta de Tavernes, que té un pressupost de vora 900.000 euros. A partir d’aleshores, es podrà licitar l’obra i executar la finalització de les obres.

Segons la nota de premsa d'avui de l'Ajuntament, les obres d’acabament de la piscina coberta suposaran una inversió sobre els 900.000 euros que es dedicaran a més de reparar desperfectes en les instal·lacions, a d’arreglar les infraestructures malmeses, reposar l’equipament i legalitzar les instal·lacions.

Segons s'indica, el projecte caldrà reparar i reposar-hi les plaques solars, les calderes, l’equipament material, les instal·lacions tèrmiques i climatització.

Breu història recent de la piscina coberta

L’any 2011 amb la fallida econòmica de l’empresa a qui el PP havia adjudicat la piscina, es judicialitzava el projecte, es posava en mans de la justícia i es paralitzaven les obres. Per les condicions de la concessió, la piscina no era propietat de l’Ajuntament.

L'any 2016, en ple procés judicial pel concurs de creditors, i sense que l'empresa no es reflotava econòmicament, l’alcalde Jordi Joan va proposar al ple iniciar un procés paral·lel per recuperar la propietat basant-se en l’incompliment de contracte. Només el PP va votar en contra de la proposta, que va ser acceptada per la resta de grups municipals.

El PP vota en contra de recuperar la piscina

Per tal de tindre una seguretat jurídica del procediment a usar, el plenari va aprovar demanar informe al Consell Jurídic Valencià. El PP es va oposar i va votar en contra. L’informe del Consell Jurídic Valencià va avalar el procediment iniciar per l’Ajuntament.

A finals del 2018, fa poc més de dos anys, el govern de Jordi Joan rebia la bona notícia que la sentència judicial reconeixia de nou la propietat a l'Ajuntament i afirmava la sentència que: “qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, o siga l'empresa triada pel PP.

La sentència permetia a Tavernes recobrar la propietat de la piscina, perduda per la concessió durant 40 anys feta pel PP, i una vegada del poble ja es podia iniciar el procés d’acabament de les obres. Però per a fer-ho possible, primer s’havien de acabar els “flecos” legals:  comprovar i valorar tota l'obra feta per l’empresa i fer la liquidació.

El govern de Compromís inicia un procés procés tècnico-administratiu, amb participació de tècnics especialistes de fora de l'Ajuntament, que estudiaren en pèls i senyals l'estat d'edifici i instal·lacions i valoraren l'obra executada i el que faltava per executar.  

Només Compromís, PSOE i CS aproven la liquidació

La diferència serà el valor de liquidació, que es va aprovar pagar a l'empresa en el plenari del mes de gener del 2020 amb els vots de  Compromís, PSOE i CS. Amb el pagament de la liquidació, es recobrava la propietat i la piscina coberta passara a ser propietat de Tavernes.

Tot seguit, i en plena pandèmia, s’iniciava la redacció del projecte d'acabament de les obres i preparació dels procediments de licitació. Ara, en un pròxim pas, serà el plenari qui aprove el projecte i determine si la gestió serà municipal, mixta o es concedirà l'explotació a una concessionària.