L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.797
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:52.006

divendres, 2 de novembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Per què no deixa de mentir i tergiversar, sra. portaveu del PP?




Els vallers i valleres no tenim cap culpa de que la portaveu del PP desconega que és i que diu la Lotup (Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat), per cert aprovada pel seu partit, i tampoc tenim la culpa que desconega l’article 49 de la mateixa llei i els procediments administratius de l’Ajuntament.

No és la primera vegada que ens demostra el desconeixement en aquests procediments administratius.  Comprenem que puga estar  enrabiada perquè el seu partit no va fer res entre el 2002 i el 2011,  també perquè la Generalitat del seu partit es va negar a construir en el 2013 la depuradora que havia promès, però això no li dóna cap dret a negar l’evidència:  Compromís avança i disposa dels documents que calen, ha fet mes per la depuradora els darrers  tres anys, amb un nou projecte consensuat amb la nova Generalitat el 2015, que tot el que va fer el PP i la seua Generalitat des del 2002 al 2013, on per cert no van fer res.

Però tornem a la Lotup i a l’article 49. Anem a explicar què diu, i ho fem per als nostres lectors perquè sàpiguen dels tràmits administratius. Si per una casualitat ens llig i deprén alguna cosa....

L’article 49 de tramitació d’un pla, i copiem de l’original, diu:  el órgano promotor adoptará las medidas necesarias para que sean accesibles por medios electrónicos los siguientes documentos: el borrador del plan o programa, que incluirá...

O siga la llei afirma i qualifica el Pla Especial de reserva de sol com a ”borrador” "o programa". És el document que hi ha a la grossa carpeta damunt la taula en la fotografia superior, amb el document inicial estratègic, document d’abast de l’estudi ambiental, la versió preliminar del pla especial de la depuradora i també l’estudi ambiental, territorial i de paisatge.

I la llei qualifica de “borrador” o "programa" els plans, tenen eixe nom, fins que l’organisme corresponent de la Generalitat no els haja informat. I aleshores serà el pla definitiu a executar. És el que cal:  l’informe de l’aprovació definitiva de la Generalitat, ara quan l’Ajuntament en un temps breu li l’envie.

Així contempla el projecte redactat i enviat a la Generalitat la depuradora i les connexions als nuclis urbans

És el procediment de qualsevol pla urbanístic a Tavernes i a qualsevol localitat. Tots els plans, tots, són qualificats de “borrador” "programa" fins que no siguen aprovats definitivament.  Però d’això a afirmar,  com fa el PP i la portaveu, que és “fals”  l’existència del Pla Especial de reserva de terrenys:  “la redacció del Pla especial de reserva de sòl per construir la nova estació depuradora d'aigües residuals, el PP assegura que és fals”... És molt gros i molt deplorable el que diuen.

I després damunt afigen:  el "Pla especial de reserva del sòl" només es tracta d'un esborrany que no té cap validesa administrativa, atès que no té els visats oportuns i tampoc hi ha cap informe tècnic ni jurídic que l'avale."  Tornem a recordar-li el procediment, l’article 49 de la Lotup, però això no nega que el document estiga redactat i acabat, com ho està. Que existesca, com existeix.

La nota de premsa oficial de l’Ajuntament ho deia ben clar:  L’Ajuntament ha conclòs la redacció del Pla Especial de reserva de sòl de dotació per a construir la nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). Este document, que ara es remetrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme, permet obtenir els informes sectorials per a desenvolupar el projecte d’execució de la depuradora.

El consistori entregà ja en 2017 a l’Entitat Publica de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) de la Comunitat Valenciana i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el nou projecte d’execució.. 

I mira que està clar! Si vostè no se n’assabenta, no sap com es tramiten els expedients de l’Ajuntament, té un gran problema, vostè i el seu partit. Però per favor, no ens mentesca als  vallers ni ens vulga fer creure coses que no són.

Més i completa informació:

 https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/10/informe-detallat-i-complet-del-projecte.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/10/lajuntament-ja-disposa-del-document-del.html

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ganes de la xica de fer el ridícul. No té cap credibilitat. Però tots els mesos a cobrar 800 o 900 eurets

Anònim ha dit...

Esta xica, no te ni idea, sols enganyar al poble.