L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 20 de novembre del 2018

Els senadors de Compromís reclamen la zona catastròfica a la Valldigna i recuperar de forma urgent el projecte del Vaca




Els  senadors de Compromís,  Carles Mulet i Jordi Navarrete, han recolzat la postura de les autoritats de la Valldigna en exigir que "es declare la zona com a catastròfica després de dos episodis tan pròxims en el temps i amb efectes desoladors en el territori". (en referencia a les pluges del passat 20 d’octubre i les d’aquesta setmana).

Els senadors acompanyaren als alcaldes de la Valldigna i Xeraco a la reunió del Ministeri. Resultat: 0 (zero) no res. Els responsables del PP en dos anys no han complit res del que es va prometre de millora del riu Vaca.

Mulet recorda que l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ahir va reclamar que les les actuacions pendents en el riu Vaca "tornen a constar en el Pla Hidrològic Nacional com a prioritàries i urgents després dels recents episodis". En manifestacions a la televisió autonòmica “A punt” l’alcalde valler va reivindicar una actuació global en el riu, des de Simat a Xeraco, com a única solució davant els riscos constants d’inundacions a la zona.

Josep Antoni Alberola, alcalde de Benifairó, també ha reclamat que el riu Vaca, que s'ha desbordat "puga discórrer pel seu camí natural i no de forma escanyada per ponts i vegetació", donat el nul paper de les confederacions en la matèria de neteja i manteniment.

Els efectes ja es noten a les taronges
 Els senadors de Compromís recorden que les confederacions hidrogràfiques són les responsables dels devastadors efectes que les inundacions i desbordaments de rius tenen sobre béns,  infraestructures i seguretat de les poblacions del País Valencià. També han qualificat d’injust que els efectes nefastos i costos quantiosos de les inundacions afecten les poblacions per l'escassa previsió, falta de neteja de canyes i d’execució d’actuacions previstes en el Pla Antirriades.


Compromís reclama al govern socialista recuperar les obres paralitzades pel PP

Els senadors de Compromís van presentar després de les pluges del passat novembre una moció al Senat on s'insta el Govern a recuperar les actuacions de forma urgent que foren cancel·lades per Aquamed i que comptaven amb tota la tramitació administrativa per a poder-se executar. És el cas del projecte del riu Vaca, cancel·lat pel govern de Rojoy, en el moment de l’adjudicació per a executar les obres.

 Compromís ha reclamat que siguen prioritàries les obres que, com les del Vaca a la Valldigna, eviten perills a les poblacions i danys materials amb afeccions econòmiques als Ajuntaments i veïns, com ha passat a Tavernes amb les taronges.

Danys en camins i infraestructures
 El senador Mulet ha demanat “implicació a la Confederació perquè, amb càrrec a fons permanents, reparen els danys materials provocats pel mal estat i manteniment dels rius i barrancs dels municipis afectats per les recents pluges al territori valencià”. També ha remarcat que els Ajuntaments han de fer front a "quantitats inassumibles", que han de detraure d'altres actuacions municipals, i dedicar-los a resoldre problemes que no són competències seues "per la irresponsabilitat i inacció de les administracions que ostenten les competències en aquesta matèria".

Les faldes dels tarongers afectats

Compromís recordarà en la Comissió de Transició Ecològica del proper dijous que hi ha molts deures pendent en aquesta matèria en el territori valencià.  En l'actualitat 136 poblacions valencianes es troben amb risc d'inundació i continuen sense executar-se moltes obres del Pla Antirriades (PGRI), entre les quals estan les del riu Vaca.