L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de gener del 2013

Què ningú es pose malalt: Els malalts de la Valldigna rebem cada dia pitjor atenció sanitària i esperem més temps per qualsevol operació.



No ho diguem nosaltres, sinó el sindicat UGT que afirma que una operació de "cadera" o de cataracta a l’ hospital Francesc de Borja de Gandia, on hem d’anar la gent de la Valldigna, pot tardar fins a nou mesos després de que el temps d’espera en els llistats ha augmentat més d’un 25% en un any.

Les retallades i la falta de recursos que la Generalitat del PP dedica a la sanitat es fa notar i la falta de personal i de quiròfans en el Francesc de Borja ha fet que augmente el llistat d’espera en eixes especialitats, segons el representant d’UGT a l’àrea de Sanitat de Gandia, Antonio Agustí, que ha fet els càlculs encara que ha matisat que les xifres no poden ser exactes del tot perquè la Conselleria no les dóna als sindicats. Fa un any, moltes d’eixes operacions es feien en altres hospitals davant les mancances del de Gandia, però amb la crisi i les retallades fa un any que ja no s’envien a altres.

Un altra greu deficiència és la manca de llits,  i sembla ser que per al govern valencià del PP la població de la comarca no creix, i el Francesc de Borja té 240 llits, els mateixos de fa 10 anys. I clar que ha crescut, i prou, però a més també ha augmentat la població de més edat i això implica més persones ingressades.

I mentrestant, segons ha denunciat el sindicat, segueix sense epidural continuada, amb els col·lapses en urgència, no hi ha prou quiròfans en un hospital totalment absolet.  Això fa, com va ocòrrer el  passat agost, que els malats de la Valldigna i la Safor hagen d’esperar entre un i dos anys per una intervenció  en especialitats com cirurgia maxil·lofacial o pulmonar o oftalmologia.

El sindicat ha denunciat també la falta de recursos, metges i infermers en els serveis d’urgència, un servei que cada dia s’usa més donat que també s’estan fent més grossos els llistats d’espera dels Serveis de Salut, i el que fan els pacients és acudir a urgències.

L’any nou ha començat, segons el sindicat, amb greus carències a l’àmbit sanitari de l’hospital de Gandia i centres de salut, on els sindicats destaquen la manca de personal, però sobre tot la inseguretat amb la que treballen tots els dies. “Hi ha desassossec general i ningú sap que va a passar: no es renoven contractes, i entre els interins, que són entre el 30 i 40%, hi ha por del cessament” .

I mentre ningú no sap res del nou hospital, quan s’acabarà, i sobre tot si la gestió serà publica o privada. Ara sembla ser que la cosa no té massa dubte quan veiem les polítiques del PP, no solament a València sinó les darreres a Madrid, seguint el model valencià.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

vergonyos, eleccions anticipades però ja, o estos acabaran amb nosaltres

Anònim ha dit...

vergoños que publiqueu la tonteria esta,en el hospital de gandia treballen casi 800 persones que si estageren totes al mateix temps no cabrien dins,treballe alli y no tinq por de que en tiren perque cumplixq en la meua faena,el que te por es el tipiq perrot que li suen els aneys.
no difameu y asegureuse primer.
Les operacions que poden aguantar es normal,ya que tots els dies entren de urgents y prioritaries.trageu algu que siga urgent y no loperen.aspavilats

La Cotorra de la Vall ha dit...

O siga que totes aquestes mancances de l'hospital de Gandia i la nefasta gestió del PP en la sanitat publica és una "tonteria"? Igual ho dius perquè tu et pages una assegurança privada i vas a un hospital privat.

El problema és que el que diguem no és cosa nostra, sinó un informe d'un sindicat, la UGT, (I HO DIGUEM) que cal pensar tindrà metges i altres professionals de la sanitat en els òrgans directius del sindicat i són ells qui fan un seguiment de la situaació hospitalària.

I una cosa: si és blanca i en botella... llet! O siga, si tarden mesos i mesos, i anys, en atendre malalts, és simplement i això vol dir que alguna cosa falla en la sanitat publica i en la gestió que fa el PP.

I que tu treballes allí... bé, ens ho creurem, però segur que no treballes ni de metge ni d'infermer, perquè obligat com estaries pel jurament hiprocràtic no diries les xorrades ni mentires que dius. Que ací el que més el que menys va a Gandia amb familiars i sap el que passa i quina és l'atenció a l'hospital i el temps dels llistats d'espera.

I quant això que nosaltres difamem... Si dir la veritat del que passa i informar a la gent és difamar.... Ja se sap: la veritat amarga, o qui diu les veritats perd les amistat, i a tu la veritat no t'agrada.

Anònim ha dit...

a mi magrada la veritat,els sindicalistes no mes que volen la llei del embut,ahon estaen fa 3 o 4 anys??no els sentiem,va ser tocarlos la butxaca y arrancar el vol.per lo de treballar alli,soc cirujia y el meu sueldo segur que en desconten mes que a tu y respete lo que sa decidit,simplement perque mire diariament tots els problemes que tenim en general y en un barco sino remen tots va a la deriva.
Vos comvide a que arrimeu el muscle un poc per a solucionar els problemes que tenim tots.
Les llistes de espera antes tardabem mes temps y ningu deia res,hara a la minima montem un circo.
Disculpa pero crec que en este tema dec de saver mes que vosaltres.

tasegure que som casi 800 y el paper es molt sufrit sovre tot el dels sindicats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I a nosaltres també ens agrada la veritat. A veure si ara resulta que tots els llistats d'espera, els retalls en sanitat, el haver tallat la derivació de malalts a altres hospitals "concertats" o privats, el no contractar tants professionals, el disminuir gent en guàrdies i un llarguíssim etcétera de mesures del PP, entre els quals està el retall del pressupost a la sanitat, cosa que ha deixat la qualitat sanitària ben tocada (només li recordem el cas del nou Hospital de Gandia), a veure si tot això ens ho hem inventat.
Vosté podrà ser cirurgià, nosaltres no ho som, però tenim amics en Sanitat que són metges generalistes, altres especialistes, infermers i infermeres que treballen no només a Gandia, sinó també a Alzira, Denia i altres hospitals de València i sabem molt bé el que passa.
Ara, comprenem que tot això no siga un problema per a vosté. El mecànic d'un tallaer no fa cues quan ha de reparar el seu cotxe i el de la família. A vosté com a "mecànic" de la sanitat potser li passe igual en els hospitals i eixe problema no el té. Alguns familiars nostres sí el tenen. I altres s'han passat mesos per ser atesos com cal.
Vosté ens ho torna a repetir, que són 800. ¿I quina importància te això, ei en calen 1.200 posem per cas?.
I com que gasta el simil del barco li direm que encara que remem tots, si el capitá (PP) està fent forats en el casc per davall de la línia de flotació, el buc se n'anirà al fons.
I ja va anys que el PP ens fa forats, en Sanitat, en Educació, en Dependencia i moltes coses més.

Anònim ha dit...

Un exemple de com està la sanitat amb el PP

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/01/05/meses-medio-colonoscopia/964625.html