L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de gener del 2013

Tavernes està avui present a la Comissió de Cultura del Parlament Europeu de Brusel·les

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tavernes, Pilar Altur, és una de les representants dels ajuntaments del Festival Sete Sóis Sete Luas que intervenen  en la Comissió de Cultura del Parlament Europeu, a Brussel·les, per a valorar les aportacions de la capital de la Valldigna des què en 1997 s’hi va incorporar com a seu a Espanya.

 
 És la segona vegada que el Festival Sete Sóis Sete Luas contala seua experiència cultural, amb més de 20 anys treballant en una Europa mediterrània sense fronteres, a la Comissió de Cultura del Parlament Europeu, on acudeix avui dimecres 23 de gener per iniciativa de l’eurodiputat Gianni Vattimo. La primera vegada fou en 2009. Enguany, el director del Festival, Marco Abbondanza, està acompanyat i rebrà el suport dels representants de més de 30 ajuntaments dels 11 països  (Brasil, Cap Verd, Croàcia, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Romania i Portugal ) que formen part d’un projecte cultural que des de l’any 1993 treballa per la promoció de la música popular i l’art contemporani del món mediterrani.

Aquest projecte ha reunit grans personatges de la talla dels històrics presidentes honorífics i premis Nobel Dario Fo i José Saramago, i altres figures importants com Bernardo Bertolucci, Manoel de Oliveira, Teresa Salgueiro, Marisa Paredes, Emir Kusturiza i Carlos do Carmo, entre altres.

El FSSSL disposa d’una hora de temps per a exposar als membres de la Comissió de Cultura la seua original experiència. La regidora Pilar Altur centra les primeres paraules de la intervenció en la ciutat de Tavernes, la situació, orografia i particularitats, i tot seguit repassa les dues dècades de participació en el projecte. Altur destaca que “ mitjançant este projecte d’interrelació cultural, hem possibilitat que grups teatrals i musicals de la Comunitat Valenciana hagen actuat en alguna de les ciutats que formen part de la xarxa del Sete Sóis Sete Luas” .
La regidora de Cultura i Educació expressa, a més, la “seguretat que sense el suport comunitari, sense la xarxa cultural del Festival, no hauria estat possible gaudir de la riquesa que estes dinàmiques d’intercanvi han generat i haurien de continuar generant ” i destaca la importància cada vegada més gran dels governs locals, on els “ municipis assumeixen noves metes, en les quals la cooperació descentralitzada adquireix un alt valor i suposa un instrument imprescindible per a reforçar el paper de l’element local” .

Com no podia ser d’una altra manera, la sessió acaba amb música, amb dos estils musicals declarats patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, a càrrec dels tenors de Neoneli de Sardenya, amb el canto a tenore i amb l’actuació de Juan Pinilla amb Flamenco .

Podeu seguir les intervencions a partir de les 11:30 hores del matí a l'enllaç:

-