L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de gener del 2013

Avui, divendres, els emissaris dels Reis d’Orient arriben a Tavernes. Mentre, els xiquets i xiquetes, . esperen amb il·lusió una cavalcada de Reis que està alçant gran expectació davant les millores i canvis respecte a la gran cavalcada de l’any passat.



Arribada dels Reis a l'Ajuntament (5 gener 2012)
Avui, divendres, a partir de les 19 hores, la plaça Major de Tavernes acollirà l’acte de benvinguda dels emissaris de Ses Majestats els Reis d’Orient, que saludaran tots els xiquets i rebran les seues cartes plenes d’il·lusions i d’innocència. 

L’arribada dels emissaris a Tavernes serà el preludi de la nit més especial de l’any, la del dissabte dia 5, quan els Reis d’Orient després de fer el recorregut pels carrers de Tavernes, dedicaran la nit a lliurar els joguets per les cases. 

I la noticia d’aquests dies és l’expectació amb que els menuts esperen la cavalcada de Reis del dissabte. La nostra ciutat un any més aposta per satisfer la il·lusió dels menuts en la nit més màgica de l’any per a ells. Una il·lusió que será compartida per unes hores pels pares i majors de la ciutat que els acompanyaran al llarg dels carrers fins arribar a la Plaça Major, on tot Tavernes rebrà com cal Ses Majestats els Reis d'Orient. Un any més, i continuant el gran espectacle que el govern municipal va encetar l’any passat, la cavalcada esdevindrà un món de màgia i fantasia, que omplirà els carrers de llum, festa, espectacle, música i color. 

El dissabte dia 5 de gener, a les 18 hores, arribaran Ses Majestats a la plaça del Polisportiu Municipal, lloc de concentració per iniciar una cavalcada de Reis d’allò més especial. Enguany serà també un gran espectacle adreçat als menuts que eixirà del carrer Metge Paco Valiente, seguirà pel Carrer del Molí, Passeig de Colom, Rei en Jaume (Prado Comarcal), Carrer València, Carrer Major i acabarà a la plaça Major, on tindrà lloc la part més esperada de la cavalcada i on més sorpreses hi haurà preparades per als veïns i visitants. 

La cavalcada de Reis és una aposta ferma de la Regidoria de Cultura per a reactivar i donar cobertura a una activitat molt entranyable però que s’estava perdent any rere any per la falta d’un pressupost adequat per a una ciutat com Tavernes, i que estava salvant els col·lectius fallers amb molta voluntat, però amb pocs recursos i mitjans. Tavernes, com a localitat més important de la Valldigna i amb voluntat de referent comarcal, busca consolidar l’expectació i seguir amb la bona acollida que va tindre la cavalcada de 2011, de manera que els veïns i veïns es queden al poble, gaudesquen de la festa ací i no hagen d’anar-se’n fora a gaudir d’una cavalcada de Reis digna. 

La regidora de Cultura i Festes, Pilar Altur, ha recordat que és la nit mágica dels xiquets i xiquetes, la seua nit i la seua festa, i ha convidat a veure-la. “La màgia omplirà els carrers i il·luminarà els ulls dels més menuts i també dels majors. És el dia en què els xiquets esperen emocionats veure els Reis i la nit més important per a ells. Es mereixen la millor cavalcada i això és el que hem preparat”. 

La cavalcada de Reis de Tavernes girarà al voltant de la fantasia. La nit més màgica de l’any adquirirà el seu sentit més ampli amb una desfilada en què els personatges fantàstics de la tradició popular, els contes, les pel·lícules i la ficció passejaran pels carrers de la ciutat: el geni d’Aladdin, Mary Poppins, Peter Pan, Harry Potter, follets, fades i un fum de personatges màgics acompanyaran altres protagonistes de les històries més conegudes com Shreck o Alícia, arribada des del País de les Meravelles. 

La cavalcada compta amb la col·laboració del CIM Tavernes, l'Escola Hípica Pataco, la Federació de Falles Junta Local Fallera de Tavernes, la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, Protecció Civil, Creu Roja i Policia Local.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sigam sinceres. En el moment econòmic en que ens trobem, on moltes famílies del nostre poble s'ho voran difícil per poder comprar joguets als seus fills. Si es cert el que és diu. Realment era precís invertir tant en una única activitat. No penseu que seria mes encertat seguir la mateixa dinàmica que altres anys. Pot ser seria millor, com fem en les nostres cases, deixar-ho per a un altre moment,...

Anònim ha dit...

Sóc sincer. Potser sí, potser no. Cadascú s'ho mirarà d'una manera. Aquell, com que té un bon cotxe i jornal al mes se n'anirà a Gandia o Alzira a portar els seus xiquets que gaudiran d'una bona cavalcada. Este d'ací, com no té diners ni cotxe, es quedarà a Tavernes i tindrà la cavalcada que tindrà.
Una festa a l'any dels xiquets, l'única festa que hi ha i voleu que no es faça o que es faça un desastre, com abans. ¿Quina culpa tenen els xiquets? ¿Dos hores de somrisa, de cara il·lusionada, de joia dels tres mil o quatre mil xiquets que hi ha en el poble no s'ho valen la pena? ¿Han de pagar-ho els xiquets i les xiquetes?
Veus, ja t'he donat un altre punt de vista.
I sí, podríem deixar per un altre moment - tantes coses es poden deixar per a un altre moment, totes les subvencions o la neteja de carrers i fer com abans cada dona agranar la porta de sa casa, o eliminar tots els gastos de falles, Sete Sois Sete Luas, Sant Cristofol, porrats de Sant LLorenç i el Clot, Festes del Poble...
Veus com és de facil fer demagogia sense problemes?

Ara una cosa està clara en este poble: Si fas, malament perquè fas, i si no fas, malament perquè no fas.

Preferisc que s'ho gasten en una o moltes cavalcades per als xiquets que pagant 200.000 euros per un carril-bici que no aprofita per a res, o pagant 1'4 milions d'euros per palmeretes i similars, per exemple, que se'n poden dir molts.

Mirem, assistim, acompanyem els fills i després de vore les seues cares ja criticarem, si cal.

Anònim ha dit...

Molt ben dit Anonim de les 9:44: Tinc 42 anys i desde que tinc ús de rao sempre he anat a vore la cavalcada del meu poble.En la vida he vist una cavalcada com la del l'any passat, fins jo em vaig emocionar.Imagina't la cara de les meues filles.Ja era hora que en este poble es fera algo de trellat que per aixo tots paguem els nostres impostos. Un 10 per la segon millor cavalcada de Tavernes.(i això que encara no l'han feta, però crec que serà igual o millor que la de l'any passat)

Anònim ha dit...

Crec que les cabalgates d'altres anys eren molt dignes per al pressupost del que disposaen.
Que l'any que ve li donen el pressupost d'enguany als colectius locals i segur que ho fan millor i els diners es quedaran al poble