L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 7 de gener del 2013

INFORME: ¿Quina transparència, la del govern del PP? Estem a la cua de la transparència a Espanya.

Contractes amb clàusula de confidencialitat que romanen amb pany i clau, cas de la Formula 1 i la Volvo Ocean Race; opacitat total en l'ús de diners públics mitjançant la seua transferència a fundacions controlades per l'Administració, cas de les quantitats milionàries destinades pel PP a la Fundació V trobada Mundial de les Famílies; falta de publicitat en els criteris d'adjudicació de contractes realitzades; negativa a facilitar als parlamentaris de l'oposició documentació pública o respostes clares a preguntes sobre determinades gestions del Consell, entre moltes altres.

Són totes aquestes dolentes pràctiques les que han fet que la Comunitat Valenciana ocupe el lloc número 15, entre les 17 comunitats autònomes, en l'índex de transparència que anualment elabora Transparència Internacional. 

L'oposició valenciana opina que l'opacitat del PP és la causa de la major part dels escàndols de corrupció d'aqueix partit ací a València. No obstant açò, la diputada Alicia de Miguel (PP) era capaç d'afirmar fa uns dies que “el Consell del PP ha treballat, treballa i seguirà treballant per la transparència”.
 
És ben clar que la diputada ha oblidat coses, moltes coses del com governen, entre elles que el passat octubre, el PP va rebutjar amb la seua majoria absoluta una proposició de llei valenciana de transparència i accés a la informació pública presentada per Esquerra Unida (EU), amb l'argument que el Govern d'Espanya ja tramita una llei per a tot l'Estat.

Sobre la transparència, el PSOE recorda que en les Corts Valencianes li han sigut rebutjades en la legislatura un total de set comissions de recerca sol·licitades per a aclarir el robatori de xiquets, la gestió de Bancaixa, la gestió de les ajudes de cooperació amb el mandat de de Rafael Blasco, la gestió del Banc de València, l'actuació de la Generalitat en els incendis de Cortes de Pallars i Andilla, la reobertura de l'accident de la línia 1 del metre

Compromís afirma que la transparència és tan important que no pensen defallir. A més de les interpel·lacions al Govern, aquest grup parlamentari preveu presentar una segona proposició de llei sobre transparència després del fallit intent d'Esquerra Unida.

Compromís acumula desenes d'iniciatives parlamentàries no admeses a tràmit pel PP, entre les quals figuren preguntes sobre l'ús dels cotxes oficials, l'assistència dels diputats a les comissions o la petició de compareixences d'alts càrrecs perquè expliquen la seua gestió en les comissions del Parlament valencià.

Al juny de 2011, el Tribunal Superior de Justícia va obligar al Consell a complir amb la llei i lliurar a Compromís documentació sobre els contractes públics amb la xarxa Gürtel. Compromía havia acudit al setembre del 2009 als tribunals després de demanar, sense cap èxit,  1.508 vegades informació sobre aqueix tema.

EU creu que el PP no coneix la transparència i recorda que en les últimes setmanes el Consell li ha negat al seu grup parlamentari els contractes que regulen les concessions de la Ciutat de les Arts i les Ciències, els estudis sociològics encarregats per la Generalitat i els contractes menors signats amb la constructora Taroncher, el propietari de la qual és amic del conseller de Governació i Justícia i secretari general del PP valencià, Serafín Castellà.
-

2 comentaris:

Robinjut ha dit...

Sembla inherent a tots els partits polítics (no he dit a tots els polítics) i a tots els nivells de poder.
Dona llàstima que SÍ hi ha moltes persones vàlides per substituir a molts dels polítics que no donen la mida. El que no està tan clar és si la política actual les acceptaria.

Filosof ha dit...

Es clar que les aceptaria si presenten un programa i es presenten a unes eleccions: és la democracia. Cas de Monti a Italia, te un partit, o uns, que el recolzen. El que no podem i ho fem es defensar uns partits que es riuen dels electors,estos son sols uns mitjos per un fi. La importància es llevar-nos estos plutocrates, si de Pluto, el rei dels diners, que manen sensen presentar-se a les eleccions i subvertint la democràcia, cas de Atienza i Rato, jo et pose a tu i tu a mi, com exemple, o bé l'aristocràcia formativa, he estudiat a Oxford pels contactes, però que vols fer amb el meu país. En fí, que ens mereixem que ens neguen informació si som abusons com al Sra Rita a València. Hi ha formules, les llistes obertes, tots es poden presentar sense partits. Però el cas es que hem de denunciar els models de bipartidisme on qui es menege no ix en la foto. En fí, ja continuarem