L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 31 de gener del 2013

El govern del PP de la C. Valenciana és «mereixedor del més intens retret ètic i jurídic» afirma el magistrat Castro, instructor del cas Noos que afecte a Iñaki Urdangarin, el gendre del rei.

Rita, Urdangarin i Camps. ¡Quins temps més feliços!

Els convenis de col·laboració entre els Governs valencià i balear amb l'institut Nóos, dirigit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres “no van ser una altra cosa que la forma arbritraria de “vestir el sant” “amb un total abús de poder, de beneficiar a l'Institut Nóos i en aquest cas al més il·lustre dels seus membres, al senyor Urdangarin”, afirma l'acta del jutge de Palma, José Castro, fet pública ahir,i amb la qual imposa una fiança de 8,1 milions al gendre del rei i a Torres en aquest cas de presumpta corrupció.

La resolució judicial suposa una censura sense pal·liatius als governs del PP valencià i balear, als quals acusa de trasgedir la llei i de prescindir dels tramits del concurs públic o negociat. Amb açò sentencia que els responsables de les administracions de la C. Valenciana i de Balears «són mereixedors de més intens retret ètic i jurídic" perque estarien infringint la correcta gestió dels fons públics que tenien confiats.

La resolució és un colp més a la imatge de la C. Valenciana i posa en dificultats al president, Alberto Fabra. El jutge ha oferit a la Generalitat formar part en el procés pels perjudicis als quals suposadament es va veure sotmesa. Prendre una decisió comporta un problema polític perquè suposa actuar contra el govern del PP de Camps. El president Fabra calla i es limita a guanyar temps i quan li arribe l'ofici, ho estudiarà i decidirà.

En el cas valencià, l'acta del jutge al·ludeix directa o indirectament a la intervenció en el procés, entre uns altres, de Camps, del exvicepresidente Víctor Campos, del exportavoz Esteban González Pons i dels titulars de Cacsa i de Turisme València.


Enric Morera, Síndic de Compromís
Compromís pregunta per a exercir l'acció civil 

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha remès avui un nou escrit al jutge José Castro, i li pregunta si pot personar-se en la causa "com a ciutadà" per a exercitar l’acció civil davant el "silenci i la falta d'acció" de la Generalitat presidida per Alberto Fabra.


Morera assenyala que l'objectiu és "defensar els interessos de la part ciutadana perjudicada, cosa que no ha fet la Generalitat" i ha considerat "preocupant la falta de reacció del president de la Generalitat" ja que ha sigut "emplaçat pel propi jutge, perquè es persone el Consell com perjudicat i, de moment, no s'ha pronunciat, la qual cosa és una gran irresponsabilitat".

Segons Morera "si Fabra vol tapar a Urdangarin i a els qui li van permetre portar-se milions i milions d'euros, que ho faça, però nosaltres anem a reclamar la devolució fins a l'últim cèntim de tot el que s'han portat i que se li ha llevat a gent que ho necessita, com són els proveïdors de la Generalitat, les nostres escoles, els nostres hospitals, els dependents o el sector de la discapacitat, entre d'altres".
-

1 comentari:

Robinjut ha dit...

M'agradaria vore comentaris ací dels votants del PP, així com han fet els regidors de Gijon y Euskadi. Sense autocrítica no hi ha canvi possible a la política.