L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 3 de gener del 2013

El professor de Simat, Vicent Martínez Sancho, patenta un nou sistema d'encriptació indesxifrable. El mètode, que obri un nou camp en la criptografia, serà comercialitzat per Cryptores, empresa amb arrels en la Valldigna.

Vicent Martínez Sancho
El físic de Simat, Vicent Martínez Sancho, professor de la Universitat de València, ha patentat un nou sistema d'encriptació que seria pràcticament indesxifrable sense les claus, i que ha estat qualificat per l'Oficina Europea de Patents amb la màxima qualificació possible: Categoria A. La patent té com a nom genèric: "Procediment de doble criptograma simètric de seguretat de Shanon per codificació d'informació per a transmissió telemàtica i electrònica". 

El nou procediment d'encriptació, "la criptografia de residus", permet la mateixa seguretat del xifrat de Vernam que es ve usant fins al moment però sense límit d'informació. És un procediment que donada la seua seguretat permetrà parlar d' “un abans i un després” segons el professor Martínez Sancho. Els usos immediats, serien posar fi a la pirateria audiovisual i musical, però sobretot el camp en què possiblement més es usarà serà en telecomunicacions i informàtica, defensa nacional, transaccions de pagaments electrònics i operacions bancàries o signatures i certificats digitals. Segons hem pogut conéixer ja hi ha alguns organismes de defensa de diversos països que s'han interessat pel sistema del professor de Simat.

Segons explica, els actuals sistemes criptogràfics es basen en l'ús de dues condicions: confusió i difusió. La primera oculta la relació entre el text clar i el text xifrat mitjançant substitucions i en la segona es dilueix la redundància del text clar en repartir-se amb transposicions.


 Però en la criptografia de residus, el professor de la Valldigna, explica que afig també una transformació,  introduïda en el criptograma mitjançant una clau protocolària mitjançant tres formes o maneres diferents com a mínim de xifrar, i que es poden aplicar de forma  individual o conjuntament. 
El professor en una recent conferència a la Casa de la Cultura
Martínez Sancho afirma que això és un canvi qualitatiu definitiu respecte als altres sistemes criptogràfics, i seria passar de la criptografia actual de caràcter bidimensional basada en la confusió per difusió, a una novedosa de tres dimensions: la confusió per difusió per transformació.

L'aplicació i comercialització pràctica d'aquest sistema, segons hem pogut conèixer la gent de la  La Cotorra, es realitzarà a través de l'empresa “Cryptores”, fundada amb participació de capital de la Valldigna, un fet que pot significar igualment la creació de llocs de treball i foment de la tecnologia en aquest camp.
.

3 comentaris:

Bello cientific ha dit...

És una geni i un home que està per defensar la terra. Enhorabona. Un seguidor dels seus textos a Tavernes.

Estruch ha dit...

Jo ,desde que vaig anar a un curset seu sobre energía atómica, soc també un gran admirador de'este senyor, doncs considere que es un "mestre", en el sentit de que no sol sap, sino que sap transmetre i fer-te particip del seu entusiasme.

Enhorabona, En Vicent .

Xelo ha dit...

Enhorabona al professor Martinez Sancho per la consecució d’aquest projecte que de segur anirà molt bé, perquè a l’era de les comunicacions informàtiques la criptografia és un eina imprescindible. Eixe és el camí que hauríem de seguir per tirar el país endavant, investigació e innovació.