L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de gener del 2013

PLENARI DE GENER: El plenari aprovava una moció de Compromís-Bloc contra la denominada "Llei Wert" d'Educació

El plenari de dilluns amb els vots del govern municipal aprovava una moció de Compromís-Bloc, a la qual se sumava el PSOE, per demanar al Govern de l’Estat la retirada de l’avantprojecte de la LOMQE per ser un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i atemptar contra els diversos aspectes en els quals es basa la cohesió social. El PP va votar en contra. 

La moció demana a la Generalitat i als grups polítics de Les Corts Valencianes que si no es retira, interposen un recurs davant el Tribunal Constitucional, perquè la LOMQE pot contradir el Capítol 3 de la Constitució en relació a les llengües oficials i vulnerar l’Estatut d’Autonomia Valencià. 

La regidora Llum Sansaloni va recordar, entre altres coses, que la LOMQE considera l’educació no com un dret si no com un factor productiu i l’educació infantil como una etapa assistencial i no educativa. A més, era un atemptat contra la normalització del valencià i del model d’immersió lingüística que és un model d’èxit reconegut internacionalment i que garanteix el coneixement de les dues llengües oficials.

La regidora incidia en el fet que l’avantprojecte consolida la segregació d’alumnes per sexe i potencia la diferenciació entre centres públics i privats concertats, a més de plantejar un model adoctrinador i ideològic basat en la potenciació de la religió, apartant-se del model del laïcisme en l’espai públic i les creences a l’espai privat.

La portaveu de Compromís-Bloc recordava que qualsevol procés de reforma educativa s’hauria de fer a partir del diàleg i el consens amb tota la comunitat educativa, com es demanava en la moció, cosa que no passava amb aquest avantprojecte. 

El portaveu del PP, Manolo Vidal, en el seu parlament va parlar del consens del model amb el professorat i sindicats i de la voluntat de diàleg del govern de la nació, cosa amb la qual no va estar d’acord Llum Sansaloni recordant-li que no s’ha negociat res, i tots els partits polítics estan en contra, així com tots els sindicats, de tot l’espectre polític, el professorat i associacions de pares, i el PP estava a soles en la seua defensa i proposta. 

La moció aprovada insta al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat "a l’aturada de qualsevol reducció dels recursos humans, infraestructurals, logístics o econòmics a l’educació per evitar la pèrdua de qualitat i de les condicions d’ensenyament que les mesures dels últims anys estan provocant."