L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 10 de gener del 2013

Compromís sol·licita la compareixença del ministre per demanar-li que s’opose a les prospeccions petrolíferes a les terres valencianes

Zones d'extracció proposades a la Safor-Valldigna i a la mar


Compromís demanarà la compareixença del ministre d’Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, perquè done explicacions i rebutge les prospeccions petrolíferes a les costes valencianes, que podrien començar a finals d’enguany, tal com han anunciat alguns mitjans de comunicació. 


La coalició valencianista, progressista i ecologista va presentar en el seu moment diverses iniciatives legislatives a les Corts Valencianes i al Congrés de Madrid per frenar el projecte de l'empresa escocesa Cairn Energy de prospeccions petrolíferes i de gas a la costa valenciana.


El diputat a Madrid, Joan Baldoví ha recordat que les Corts Valencianes van recolzar la postura en contra de Compromís i es van pronunciar per unanimitat (el PP també) contra el projecte a la Mediterrània. 

La postura en contra de Compromís va obtener en aquell moment el suport de la resta de grups parlamentaris de les Corts en base a que “suposaria sols beneficis per a les empreses explotadores i, en cas d’un accident com el que va ocórrer fa poc al Golf de Mèxic, el problema ja no seria d’ells, seria de les valencianes i valencians, com també de les Illes Balears, perquè amb una mar bruta de petroli ens hauríem d’acomiadar del turisme, d’un sector econòmic potent que suposa el 14% del PIB valencià i per això, estem totalment en contra", com ha dit Joan Baldoví.


Al respecte, nosaltres indiquem i recordem que la llicència d'exploració ja va ser concedida per l’anterior govern del PSOE, i ara està el govern de Rajoy, per tant… ¿farà el PP valencià això de “donde dije digo digo ahora Diego”. Temps al temps. Segons ha dit la premsa, les exploracions sísmiques podrien començar la pròxima tardor i les perforacions podrien iniciar-se en el 2015.


Compromis ha rebutjat una vegada més “un projecte irrespectuós amb el medi ambient però també amb el model productiu que defensem de ecosostenibilitat”, i demana al ministeri que done un poc de llum sobre aquest projecte.
-

1 comentari:

continuous improve ha dit...

No em pareix be, que algú valencià sopose a prospeccións al golf de valència, aixo es positiu.
El que cal fer es exigir, presionar i en cas contrari no començar les prospeccions si no es fan en la maxima seguretat laboral i medi ambiental.

Si jo pense que per conduir amb cotxe puc morir el que fare serà comprarme un cotxe amb bons frens, molts airbags i no excedir de 120Km/h. Ara un altra solució es no pujar mai a un cotxe. Però crec que l'actitud adeqüa es fer les coses com cal, però fer-les.