L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 1 de gener del 2011

Morera: “Camps torna a mentir amb un discurs electoralista i manipulador de la realitat que ja no enganya ningú. A la carasseta de Camps ja no li queda ni la goma”



 Reproduïm integrament pel seu interés la nota de premsa que ens ha remés el Bloc-Compromís sobre el posicionament davant el discurs institucional de Francisco Camps.

El síndic de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera ha acusat Camps de tornar a manipular a través de la televisió autonòmica amb un discurs “amb realització, amb muntatge posterior on s'han emprat fotografies per il·lustrar el contingut. Camps ha fet ús d'una maqueta de l'AVE, de fotografies amb el Rei, amb Joan Ignasi Pla, de García Berlanga... Ja ens tenen acostumats a la manipulació però ara ja s'empra en un discurs institucional, el que és faltar el respecte a la democràcia. Camps sap que amb els casos de corrupció que li afecten ha perdut electors de centre i ha volgut dirigir-se a ells amb fotografies i manipulacions, el seu estil polític”.

Morera creu que Camps “va estar extraordinàriament patètic en les seues al·lusions a Mario Vargas Llosa, amb una defensa del castellà fora de context, situant-se a l'extrema dreta, l'únic sector que li quedava per tocar en el seu discurs”.

Sobre el contingut del discurs Morera considera que Camps, “ha anunciat un estalvi de 300 milions d'euros durant 2010 quan en Sanitat s'amaguen factures al calaix per més de 700 milions d'euros segons la pròpia Sindicatura de Comptes, quan es recorre a artilugis financers per a no declarar deute, quan les empreses públiques es troben en causa de disolució”.

Respecte a la continuïtat del Plan Confiança explica que “suposa la manipulació més gran del discurs de  Camps en fer creure que els diners que la Generalitat gasta en els municipis, en la seua acció diària són inversions. El pressupost de 2011, per la crisi, no té inversions significatives i de la reparació de carreteres o el seu manteniment o qualsevol classe de obra pública ordinària diu que són pla d'actuació. L'any passat ens va dir que faria inversions per valor de 33.000 milions, el doble d'un pressupost ordinari de la Generalitat. I enguany, ens ha volgut fer creure que quan envien una pissara a una escola és el Plan Confiança. A la carasseta de Camps ja no li queda ni la goma”.

Així, considera que el discurs de cap d’any del president de la Generalitat, “no és encoratjador, no aporta cap novetat i continua allunyat de la realitat de la nostra societat”. Segons Morera, “el president ha dit que continuarà treballant pels desocupats de la nostra terra. 2010 ha acabat amb unes xifres de valencianes i valencians sense treball immorals, amb més de 500.000 desocupats. Eixe nivell d’atur demostra que el president Camps i el seu equip han fracassat en la seua proposta política deixant a la Generalitat quebrada i sense recursos”.

Segons Morera, “en les Corts ens va dir que en 2011 crearia 5.400 llocs de treball i ara promet la plena ocupació. Possiblement va ser de les poques ocasions que ens va parlar en sinceritat en l’any passat perquè ell és conscient que ni ell ni el seu Consell saben crear ocupació. La Generalitat no té diners i no paga als proveïdors, els proveïdors despatxen treballadors per culpa del Consell. Les polítiques actives d’ocupació del Consell no funcionen i tots ja sabem on van a parar els diners de les valencianes i els valencians: a pagar festes, a multimilionaris i a col·locar als amics i amigues del partit en les diputacions, en les conselleries i en empreses i fundacions públiques”.

El també secretari general del BLOC, ha apuntat que quan parla d’austeritat, “Camps s’ha oblidat que som l’autonomia que té el major endeutament de tot l’estat. Des de que govern Camps, la taxa d’endeutament ha anat a més dia a dia i ens ha hipotecat el futur i l’esperança de la nostra terra. En esta legisltura ha creat quatre milions d'euros diaris d'endeutament financer segons els Banc d'Espanya”. També en el discurs, “hem trobat a faltar alguna referència, o acomiadament, a les caixes d’estalvi que en l’any 2010 deixaren de ser valencianes. Gràcies a Camps jo no tenim en esta terra instruments financers al servei dels ciutadans, de les empreses i de l’administració valenciana. Ho han regalat tot barat a res. La seua gestió les ha portat al desastre”.

El síndic de Compromís assegura que també ha trobat a faltar en el discurs de Camps, “més referències als joves de la nostra terra. Els ciutadans i ciutadanes que són ja el present i el futur de la nostra societat no compten per a Camps. I ho podem comprovar molts diumenges en les estacions de València o Alacant, com centenars i centenars de joves ben preparats que venen a passar el cap de setmana amb la família i el diumenge marxen cap a Madrid o Barcelona perquè ací no tenen ni treball ni futur. Si no s’aposta per la joventut, la societat valenciana perd tota l’esperança en un futur millor i Camps no creu en eixe futur”.

El parlamentari  també considera que el president del Consell ha mentit quan ha parlat d’educació i de sanitat, uns dels pilars de l’estat del benestar. “Estem tot l’any denunciant la manca de professionals en les hospitals i centres de salut. Estem denunciant la privatització dels servei en moltes poblacions. Estem reivindicant la construcció de centres escolars que mai es fan i estem demanant dia a dia en les Corts més docents perquè molts joves no tenen a dia de hui ni un professor d’anglés. El govern de Camps ha apostat i aposta per la sanitat i per l’educació privada i això significa deixar fora del sistema a milers i milers de persones. Eixe no és el camí, el bon govern és el que es preocupa per tots i la realitat en l’educació i en la sanitat pública valenciana és una ben diferent a la que ens ha contat el president en el seu discurs de cap d’any”.

També per al portaveu de Compromís, “la nit passada, Camps tenia una bona oportunitat per a demanar perdó pels casos de corrupció en els que ell està involucrat i també altres dirigents del seu partit, com els presidents de les diputacions de Castelló i d’Alacant. No va parlar d’eixe tema perquè això no existix ni per a ell ni per a Canal 9 i per això, ahir per la nit, milers de valencians i valencians van optar per no vore a un president que no ha fet bé les coses i que, damunt, es nega a dir la veritat”.

Respecte a l’aigua, “Camps parla molt de l’Ebre. No parla del Xúquer, de l’aigua que ens lleven a Castella-La Manxa i la que ens volen llevar per a sempre per llei amb el nou estatut que volen aprovar. Camps no parla de l’aigua de baixa qualitat que té la ciutat de València o del preocupant nivell de nitrats de la que té la que es consumix a la ribera del Xúquer. Camps no se’n recorda dels regants del Xúquer, als qui Albacete els deu més d’un milió d’euros ni ha fet una defensa com cal del Tajo-Segura perquè té por a un toc d’atenció de Maria Dolores de Cospedal, qui està totalment d’acord en deixar sense aigua a l’agricultura i a la indústria de les nostres comarques del Sud”.
-