L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 22 de gener del 2011

¿Quina cooficiliatat en les terres valencianes?

Què pot esperar la llengua d'uns senadors, el partit dels quals governa a València i fins i tot ací, a València, són incapaços d'emprar el valencià en llocs de comunicació oficial? La resposta és òbvia. No podem esperar res. I és que fins i tot el Consell Valencià publica les notes de premsa en castellà també en la secció de valencià del web de la Generalitat. ¿La llei d'Ús del Valencià, existeix ens preguntem nosaltres des de La Cotorra.

La situació ha estat denunciada pel diputat de Compromis i secretari general del Bloc, Enric Morera, que ha afirmat que “amb tot el debat sobre l’ús de les llengües en el Senat per culpa dels senadors del PP i entre ells els valencians, resulta que la Generalitat Valenciana és la que millor complix les directives “antillengües que no siguen el castellà”, perquè si entres en l’apartat de notícies del web de la Generalitat i punxes a l’opció de vore el web en valencià, trobareu que les notícies estan en castellà i sols està en valencià el nom de les seccions”.




El menyspreu cap a la llengua que manifesta dia a dia el Consell també es fa patent en les notes de premsa que envia el govern valencià, sent pràcticament totes en castellà. I no podem oblidar que el menyspreu cap el valencià no és sols un gest d’uns senadors  sinó que la marginació del PP cap el valencià la patim dia a dia, amb la reducció de línies en valencià en escoles i instituts, en la castellanització total de Canal 9, la manca de suport al doblatge en valencià i també la marginació als cantants i grups que fan la seua música en la nostra llengua, recordava Morera. 

El diputat del Bloc s'ha referit també "a la caça de bruixes que practica la conselleria contra associacions que promouen el valencià i organitzen actes lúdics i culturals per afavorir l’aproximació a la nostra llengua dels més joves i també dels nouvinguts”.

- Informació extreta de la nota del Bloc
-