L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 15 de gener del 2011

Bloc-Compromís presenta una llei per a donar suport a les víctimes dels accidents laborals i a les seues famílies divendres,



El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha presentat una proposió de llei per a donar total suport a les víctimes d’accidents laborals i a les seus famílies. Segons ha explicat Morera, “es tracta d’un tema absent de l’agenda política valenciana i espanyola. Cal  incloure-la en la negociació laboral ara i fer justícia amb unes persones que estan totalment desemparades per l’administració pública”.

Compromís ha llançat la proposta després de contactar amb familiars de víctimes mortals, que també han participat en la roda de premsa que ha oferit  Enric Morera el divendres en les Corts Valencianes .

La que presenta la tercera força política al parlament valencià té dos aspectes fonamentals, segons ha explicat Morera: “Per una banda tot allò referent amb l’educació i la prevenció i per l’altra, assistència jurídica i social a les víctimes dels accidents i les seus famílies. És una llei semblant a l'aprovada per unanimitat a Castella-La Manxa”.

La proposta de Compromís centra molt la tasca de l’educació a l’escola, als instituts, en les escoles d’adults, en la formació professional i en les universitats per a prevenir. També, la llei té una vessant de promoció de la prevenció dels riscos laborals a les empreses i la difusió de campanyes des dels mitjans públics, “perquè d’això no s’està fent cap campanya en l’actualitat”. L’altra gran part de la llei és la referent a l’assistència a les víctimes i als seua familiars, i en eixe apartat es contempla la teleassistència, el suport psicològic, les ajudes econòmiques i les beques per als fills i filles o també l’assistència legal i la participació de la Generalitat en els judicis d’accidents laborals per a estar del costat de les víctimes.

Enllaç:

 
 
Font: Nota de premsa del Bloc