L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de gener del 2011

És l'objectiu de la Unio Europea, vore camps i camps de citrics abandonats?




 
La nostra Cotorra se'ns ha posat a endevina i ha pronosticat que, al pas que va la cosa, d'ací uns quants anys el panorama a tota la Valldigna i a la zona tarongera del País Valencia serà com les fotografies que ens ha donat i que podeu vore reproduïdes dalt.

La veritat l'hem vista molt, molt cabrejada i la raó és que és per estar-ho, després que la Unió Europea vol signar un acord de tracte preferencial amb el Marroc, que entraria en vigor l'any 2013, i  contrari als interessos valencians perquè suprimeix les barreres per a importar taronja. 

Però no acaba ací: també hi haurà compromesos a partir d'enguany i fins el 2013 la quantitat de 135.000.000 d'euros (135 milions) en ajudes perquè Marroc desenvolupe  la zona rural i agrícola. I més de la meitat, 70 milions, són per al Pla Verd, un projecte del rei Mohammad VI que quadruplicarà la producció de l'olivar i duplicarà la de cítrics amb l'objectiu de produir més de 3 milions de tones a l'any. 

I no acaba encara ací: Els últims trenta anys Brussel·les ha concedit 835 milions d'euros al Marroc perquè faça plans de desenvolupament rural i agrícola.

Les organitzacions agràries valencianes denuncien l'actuació de la UE com a foment de la competència deslleial del Marroc, recordant, entre altres, la baixa qualitat i l'ús de fitosanitaris que superen els límits màxims de residus. La competència deslleial quedaria també palesa en matèria laboral per la falta de cobertura de la Seguretat Social, l'explotació infantil i els salaris dels jornalers, que son fins a 15 vegades més baixos que a Espanya.
 
La Cotorra ens preguntava: "Davant tot això ¿Què faran els eurodiputats valencians del PSOE i del PP? S'alçaran en veu de protesta contra aquesta decisió, un colp de mort per a les taronges valencianes?.   
La veritat, voldríem enganyar-nos, però li hem dit a la nostra Cotorra que segurament continuaran "ofrenant noves glòries a Espanya" i callant i fent el que els mane el seu partit. 

Davant aquest fet, el diputat del Bloc i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha manifestat que cal “exigir als eurodiputats valencians del PSOE i PP que defensen la nostra agricultura, independentment del partit al qual pertanyen”.  

El diputat ha declarat que cal evitar que el Parlament Europeu aprove el Tractat entre la Unió Europea i el Marroc com està redactat i exigir que torne a Comissió perquè es replantege les importacions agràries a Europa i, sobretot, tot el que té relació amb la citricultura.

Pañella ha assegurast que si l’Europarlament aprova el Tractat tal i com està, serà la mort de l’actual citricultura valenciana al temps que recordava que al Marroc "no se li exigeixen les mateixes garanties fitosanitàries que als agricultors valencians, la qual cosa suposa un greuge comparatiu, per la qual cosa aquesta exigència seria un mínim imprescindible”.
-