L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 28 de gener del 2011

Compromís presenta a les Corts una proposició de llei per a frenar els abusos de les hipoteques

 
 
Enric Morera i Mònica Oltra han presentat este matí una proposició de llei perquè les Corts Valencianes insten al Congrés dels Diputats a actualitzar la legislació estatal en matèria d’hipoteques, on els usuaris estan desprotegits. Des de Compromís, en línia amb una recent sentència del Tribunal Superior de Navarra i també amb el que diuen les associacions defensores dels clients de productes bancaris, proposen una major seguretat jurídica i regles clares per evitar el sobreendeutament familiar.

Els parlamentaris de Compromís han tornat a insistir amb la proposta que presentaren el passat 27 de setembre en el debat de política general i que va estar rebutjada per la majoria del PP. La formació valencianista, progressista i verda de les Corts vol defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes que viuen moments crítics per culpa de les hipoteques i, per això, des de Compromís han proposat que, en cas de tornar la vivenda per no poder pagar la hipoteca, siga això motiu suficient de pagament i que, per tant, es cancel·len totes les comissions i deutes pendents amb l’entitat bancària.

Abans de presentar la proposta, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha tingut una reunió amb el responsable d’ADICAE-CV, Daniel Araque, qui ha assegurat que la proposició de llei de Compromís comparteix la filosofia que defensa l’entitat que agrupa als usuaris i afectats per bancs i caixes d’estalvi.

El síndic de Compromís, Enric Morera, considera que cal donar un pas endavant amb la legislació i per això, des de la tercera força política en les Corts Valencianes, “llancem una proposta que és molt seriosa i que té com a únic objectiu defensar els interessos de les ciutadanes i els ciutadans”. Morera ha recordat que la legislació espanyola en matèria hipotecària està “desfasada amb la d’altres països i cal que ens actualitzem i que alliberem als ciutadans d’una esclavitud que no pot ser legal perquè no és ni moral ni justa”.

Des de Compromís consideren “abusiu que, a més de perdre el pis, es tinga que continuar pagant al banc, és un fet que no passa en altres països i per això cal una reforma urgent de la legislació, com cal també un sistema de taxació públic i molt controlat per evitar les barbaritats que s’han fet i que han donat peu a una especulació que ara ens ha portat a una crisi econòmica i social molt greu”, segons Morera.

El portaveu valencianista espera que esta proposició de llei, “siga tractada amb rapidesa i acceptada per la resta de grups parlamentaris perquè està en joc que moltíssimes famílies puguen perdre les seues cases”. 

Si la proposta de Compromís prospera al parlament valencià, la llei passaria al Congrés dels Diputats, on es debatria novament.

- Nota de premsa de Compromís. Fotografia Compromís

5 comentaris:

Jaime Clarin ha dit...

hola cotorres!
un detall més a afegir per a la conspiració piro-elèctrica:
anuncien l'expropiació dels terrenys cremats a la vall d'albaida (també per fer una MAT)
http://loscur.blogspot.com/2011/01/la-perspectiva-intercomarcal.html

alguna cosa fa olor de podrit a dinamarca...

Anònim ha dit...

Hola Cotorra: Has observat que des de fa un parell de mesos a la premsa diaria valenciana no es dona cap informació d'EU i Compromís? Com si no existiren, mentre ens bombardegen amb tot tipus de noticies del PP i PSOE. Es que està clar, ací hi ha un interés enorme, fins i tot en diaris que consideravem objectius, en que el bipardisme siga en la Comunitat quan més prompte millor.

silmin ha dit...

Casdascú té la seua opinió, però al meu entendre l'economia, no m'agrada, crec pedriem la majoria de la gent humil.... Si aquestes mesures s'aplicaren tendrien dos efectes inmediats.
* Banca augmentaria el cost per al client del préstec per cobrir la manca de garanties que ara suposaria aquest tipus de crèdit
* o directament, denegaria l'operació si no hi té un major nivell de garantia el solicitant

Per als de classe mitjana a pagar altra vegada les factures d'uns i d'altres, el crèdit seria més complicat d'aconseguir o més car, encara que acomplim en els nostres deures i paguem religiosament.

Altra,... per a ser justos, Si en cas de venda (sense plúsvalia o negativa) la venda cobreix el deute, en cas de possible venda per preu superior també es quedaria el banc aquest benefici? això voldrien els banquers ja que en el sector immobiliari aquest és el cas majoritari i normal (considerant normal, no estar en crisi)

Anònim ha dit...

No crec els del Bloc hagen fet la proposta alegrement i l'hauran consultada o serà una proposta feta per economistes (que dins del Bloc n'hi ha i professors universitaris en aqueixa branca).
A més propostes en aquest sentit n'hem llegit en premsa de columnistes i economistes. Una altra cosa és que ni PSOE ni PP la tiren endavant no siga cosa que se'ls enfade el gran capital.

silmin ha dit...

No és tant una postura de la banca, sinó d'escollir entre tots de quin sistema volem dotar-nos i cap on volem dirigir part de la protecció social:

Beneficis de "donació en pagament":
* Un cap de familia que de cop s'en va a l'atur i no pot pagar l'hipoteca, només cal que la torne
* Un jove, pot refer d'avuí a demà la vida i traslladar-se on vulga sense cap compromís.

Desventatges:
* Accedir a un habitatge tindria que guanyar possiblement més 1700 € i aportar vora el 20-40 % de l'entrada, a més de pagar euribor + 7%

a quina edat podria un jove accedir a un habitatge si el 43% dels menors de 33 anys estan en l'atur, una grandisima part no són ni mil-euristes? quant tardaran en conseguir eixe 40% de l'entrada?

Es tracta de triar... la banca sempre guanyarà. Evidentment depen de l'estructura econòmica de la gent de cada pais. Segons tipus de gent, d'economia... pot convindre una o altra.


Economicament: ha sigut un dels desencadenants de la crisi subprime en els Estats Units, si l'economia va bé no hi ha cap problema, elimina embús judicial i pot ser factor dinamitzador, si va mal, amplifica la crisi. Segons el model actual atenua la crisi encara que sobrecarrega a uns quants (normalment al que més mala sort han tingut i no dic que sigua culpa seva)

De fet ja es dona a Espanya però per via judicial. Les noticies que més ràpid he trobat.

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/07/22/suvivienda/1279822667.html

http://www.helpmycash.com/blog/el-gobierno-catalan-desdice-su-apoyo-a-la-dacion-en-pago/