El PP valencià, amb la constitució del nou Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, neutralitza un altre dels organismes públics que s'havien mostrat independents i crítics amb la seua gestió. I és que ahir es va desmantellar un dels òrgans consultius democràtics, el Consell Escolar, amb la renovació duta a terme segons el nou decret, eliminava places i duplicava el nombre, de 8 a 21, de les designades "a dit" per l'administració.
El STEPV, sindicat majoritari al País Valencià i que va guanyar les eleccions de fa un mes a la Valldigna, assenyalava en la premsa que "el canvi en la composició del Consell Escolar valencià s’ha produït per intentar fer callar les veus crítiques". El sindicat recordava que "molts informes i dictàmens de l’antic Consell Escolar Valencià sobre diferents normatives —com l'Eucació per a la Ciutadania en anglés, el Decret de drets i deures, etc.— no agradaven a la Conselleria d’Educació".
Que el Govern Valencià haja pres la mesura per a callar una veu discordant, malgrat ser simplement consultiu, descriu a les clares el caràcter "democràtic" de les autoritats del PP valencià, apuntava el representant del STEPV, Santiago Estañan, que afirmava que "ara ja el dominen" i apuntava que el pes de pares, professorat i alumnat s'ha vist fortament reduït, pero especialment greu ha estat el cas de la Comissió Permanent, en la qual de les 30 places, solament 10 estan són per als sectors educatius i les altres 20 són persones "triades a dit des de la conselleria".
El STEPV assegura que seguirà mantenint el seu esperit crític i cercant el consens, però ho veu difícil amb Francisco Baila com a president del Consell. "A Castelló el vam patir com a Director General d'Educació i no va voler tenir cap relació amb els sindicats. Després coincidírem en el Consell, i tampoc li donava a la seua presència cap valor. Una persona que no creu en la participació no pinta res presidint un òrgan de participació i consens " afegia Estañán.
I clar, amb un Consell Escolar Valencià on els directament afectats no pinten fava, després passa el que passa: lloguer de barracons a Tavernes per a tres mesos d'ús i després de 10 anys dels alumnes a les escoles; reforma que ningú sap quan ni com de l'IES Jaume II el Just i, el que és més greu, cada día li done més avantatges a l'educació privada-concertada mentre la pública... de pitjor a pitjor.
- Font: L'Informatiu- Fotografia: Font de Mora ja té el Consell Escolar que volia (L'Informatiu)
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada