L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de gener del 2011

Encarna Mifsud ha estat escollida com a candidata a l'alcaldia per "Iniciativa per Tavernes".



El nou partit es presentarà, segons la nota remesa, a les pròximes eleccions municipals amb l'objectiu de " aconseguir un canvi a la localitat amb un govern municipal que actue amb responsabilitat, transparència, honestetat i que promoga la participació ciutadana tenint en compte les opinions dels veïns i veïnes"·
La nova formació "Iniciativa per Tavernes"  ha escollit per unanimitat a Encar Mifsud Estruch com a candidata a l’alcaldia per a les eleccions del 22 de maig. La candidata ha manifestat que "prenem la iniciativa per Tavernes amb ganes, conscients de la responsabilitat que comporta i convençuts de que altres formes de fer política són possibles”. El número dos sembla ser el propietari d'un bar-restaurant ubicat a la part de l'ombra de l'Avinguda Germanies.
La nova formació ha confirmat que en les properes setmanes serà presentat a tots els veïns i veïnes el nou projecte amb un acte públic al qual estan tots convidats.

La Cotorra va avançar el mes passat que s'estava gestant la formació d'un nou partit que respondria al nom d'Iniciativa i que, segons es deia aleshores, podria arreplegar els militants que se n'havien eixit d'EU. Sembla ser que el projecte és una realitat si ens atenem a la nota enviada, amb la qual cosa el panorama polític entre els partits considerats com a progressistes és bastant complex en presentar-se el PSOE, Bloc, EU, ERPV i ara IpT. No volem dir res però com algun de vosaltres ja va expressar fa un mes en els comentaris "el PP estarà fregant-se les mans".

I mentre's tant la incognita:  ¿el regidor d'EU, Candido Jiménez, finalment passarà a engreixar les files de la nova formació?. Ell mateix va dir que no anava a dimitir com a regidor i que anava acabar la legislatura, però tal como deia un exregidor d'EU els actuals militants "passen d'ell, pràcticament no li fan cas ni té cap protagonisme i està totalment arraconat".
Qui si sembla que ha tornat a la política activa, almenys en facetes d'orientació i ajuda, és l'exalcalde Eduardo Bononad, el qual acut a les reunions i fa escoltar la seua veu i opinions que, segons deia aquest exregidor - per cert de quan Bononad era alcalde-  "es molt escoltat i les seues orientacions molt acceptades".


-

30 comentaris:

candidator informator ha dit...

M'han dit que els Reis Mags també volen presentar-se a les eleccions. De promesa electoral, van a fer una cavalcada com Deu mana.

Voldria saber... ha dit...

Jo no tinc ni idea, i voldria que algú que ho entenga em responga: el presentar-se tant de partits, beneficia o perjudica al govern del Partit Popular de l'Ajuntament?
Perquè seria molt graciós que tant de partit per fer-los fora d'una vegada, i li tornen a donar la majoria absoluta. Per favor, que algú m'ho mostre amb xifres i segons la famosa llei d'Om, què mai he pogut entendre.
Gràcies.

assombra't ha dit...

Bononat els podrà assessorar com tornar a repetir el tema del Lago Azul, i els podrà explicar com perdre 7 regidors de colp a Tavernes i com aconseguir que un poble d'esquerres es fera de dretes gràcies a les seues gestions. Un bon mestre i exemple. Si senyor.

Senyor, senyor...

Estimelpaís ha dit...

Apunteu un nou fragment per a l'esquerra vallera: 'SI la Safor' (Solidaritat per la Independència la Safor). La cara visible del partit ja ha estat anunciada per pàgines cotorreres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Voldria saber ens diu:
"Per favor, que algú m'ho mostre amb xifres i segons la famosa llei d'Om, què mai he pogut entendre".

Nosaltres si que l'entenem, i realment la llei d'HONT no és gens complicada. Total cal saber dividir per una xifra la majoria dels casos.

Se n'ix de l'espai i de les possibilitat que tenim als comentaris fer una explicació, però si que està clar que quan més partits es presenten, els avantatges (traure més regidors) augmenten EN GRAN MESURA per al partit majoritari i més encara si hi ha partits que no arriben al 5%, mínim legal per poder optar QUE NO OBTINDRE regidors.

Intentarem fer una simulació

Anònim ha dit...

En les eleccions municipals el llimit per a entrar a repartir-se regidors,és el 3% dels vots vàlids, o siga la suma dels vots a les candidatures més el vots en blanc.
Si hi han molts partits i es repartix el vot, alguns no arribaran al 3% i els regidors se'ls repartiran els partits que queden.
Si hi han molts vots en blanc, també es perjudica als partits menuts.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim no sabem d'on el traus el 3% que és el percentatge per a entrar en tots els parlaments autonòmics EXCEPTE EL VALENCIA ON S'EXIGEIX EL 5% GRACIES AL PACTE FIRMAT PEL PP-PSOE EN EL PRIMER ESTATUT I QUE RENOVAREN FA ARA POC MES D'UN ANY AMB LA REFORMA.
NO CAL NI DIR EL PERQUÈ DEL PACTE. VISCA EL BIPARTIDISME DE PARTITS DE MADRID I FORA ELS PARTITS DE CASA!!!

Al gra:
A Espanya el sistema electoral de les eleccions municipals s'estableix a la Llei Orgànica de Règim Local i assigna els regidors segons la llei D'Hondt i votació a llistes tancades. Cada municipi té un numero de regidors que determina el seu cens. En el cas de Tavernes son 17 regidors.

La llei D'Hondt afavoreix la composició de majories perjudicant als partits menys votats.
S'EXIGEIX UN MÍNIM D'UN 5% PER OBTINDRE REGIDORS. REPETIM: UN 5% i no un 3%

lA LLEI D'HONDT s'aplica:

* Es desestimen les candidatures amb menys del 5% respecte al total de vots emesos.
* Les candidatures que superen el 5%, divideixen els seus vots obtinguts per 1, 2, 3, 4... i així fins al nombre de regidors a triar, amb la qual cosa s'obtenen uns quocients.

* S'ordenen els quocients obtinguts per tots els partits en ordre decreixent. Es reparteixen els regidors de cada poble segons aquest ordre.

En el cas de Tavernes, s'haurien de determinar els 17 quocients majors i això ens donarà quants regidors té cada partit.

Un del poble ha dit...

I dic jo, si el que es tracta és de fer fora al PP del govern de Tavernes.

Perquè abans de presentar candidatura com a Iniciativa (sense cap trajectòria a Tavernes) no s'ajunten amb els seus companys de coalició, el Bloc?

Este matí he vist gent del PP encetant les botelles de cava per celebrar-ho.

"Divide y vencerás!!"

voldria saber ha dit...

Moltes gràcies per la explicació, Cotorra. Així jo tendria raó quan dic que entre tots els partits d'esquerres que es presenten li poden tornar a donar la majoria absoluta al partit popular?
I si és així, com ho explicaran després als seus electors?
No seria més lògic que s'uniren tots, si entre tots els d'esquerres són molt més votants que la dreta d'este poble?

Anònim ha dit...

però que fa Cándido en Iniciativa si ell és del Partit Comunista de tota la vida i deia que Mònica Oltra i Mireia Mollà són trànsfugues d'Esquerra Unida?
No ho entenc este canvi de jaqueta.

Anònim ha dit...

Cotoraa hara t'en dire un altra, hi ha runors de que encara es te que presentar un altre partit nou, crec que sera dels veins de la platja. Arreplega informació. Ja tenen els estatuts fets i presentats en el notari.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els rumors que deien que es podien presentar, més que els veïns era una llista impulsada per l'associació de comerciants i hostelers, ja ho vam avançar fa unes setmanes i va hi haure que ens va dir que erem poc seriosos.

Anònim ha dit...

No us sembla extrany que la branca Vallera d'Inciativa per Catalunya presente a la candidata sense dir quanta gent la va votar, on varen fer la reunió ni res?

Estos son 4: Candid, el seu gendre, la Mifsud i Manolo Vidal.

Al final, Pasqualet li farà xantage al Bloc (si es que no estan fen Bloc i Inciativa un teatret) per a teure-li el 3 en Tavernes o el 2 nose on...

Quin País... i quina gent.

Anònim ha dit...

Sigam rigurosos.
La llei electoral general que s'aplica a tot l'estat en les eleccions generals i municipals, fixa un llimit del 3% per a poder tindre diputats o regidors.
Lo del 5% és sols la llei electoral autonómica al País Valencià.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com que sembla ser que no vols atendre raons, i no sabem si potser perquè no comprens el valencià, et copiarem de la versió en castellà de la Llei Orgànica de Regim Local els articles que corresponent al que parlem i en especial el 180:

CAPÍTULO IV.
SISTEMA ELECTORAL.

Artículo Ciento setenta y nueve.

1. Cada término municipal constituye una circunscripción en la que se elige el número de concejales que resulte de la aplicación de la siguiente escala:
Concejales
Hasta 250 residentes 5
De 251 a 1.000 7
De 1.001 a 2.000 9
De 2.001 a 5.000 11
De 5.001 a 10.000 13
De 10.001 a 20.000 17
De 20.001 a 50.000 21
De 50.001 a 100.000 25

De 100.001 en adelante, un concejal más por cada 100.000 residentes o fracción añadiéndose uno más cuando el resultado sea un número par.

2. La escala prevista en el párrafo anterior no se aplica a los municipios que, de acuerdo con la legislación sobre régimen local, funcionan en régimen de concejo abierto. En estos municipios los electores eligen directamente al Alcalde por sistema mayoritario.

Artículo Ciento ochenta.

La atribución de los puestos de concejales en cada Ayuntamiento se realiza siguiendo el mismo procedimiento previsto en el artículo 163.1 de esta Ley, con la única salvedad de que no son tenidas en cuenta aquellas candidaturas que no obtengan, por lo menos, 5% de los votos válidos emitidos en la circunscripción.

Sempre és més fàcil buscar en internet i en Google que discutir.

crític ha dit...

no sé perquè discutiu tant pel percentatge, a tavernes el regidor ix per un 5% aproximadament: el PP va traure el 2007 4708 vots que dividit per 9 dóna 529 que és un 5% del votants que ho varen fer (uns 10.500 aprox.)

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és el percentatge que vindria a "costar" un regidor a cada partit, que per la mateixa Llei d'Hont no és idèntica a tots i prou irregular: així a EU el seu regidor li va costar sobre el 10%, al Bloc el 7% i al PP poc més del 5%.

És el MINIM que cal traure per poder "participar" - diguem-ho així - en el repartiment dels regidors.

Si un partit a Tavernes no obté el 5% dels vots VÀLIDS emesos no "entra" en el "repartiment", per dir-ho clar i res, com si no s'hagues presentat.
I eixe 5% si pensem que a Tavernes solem votar sobre les 11.000 persones estaria en el 550 vots. O siga, que eixe - més o menys - seria el mínim a traure per obtindre un regidor.

No és discutir. És deixar les coses clares perque les discussions venen després, si beneficia o no als grans la dispersió de vots.

falcó ha dit...

El d'Esquerra Unida no hi ha per on agafar-ho. No sols a Tavernes sinó arreu. I sobre els partits autonomentas d'esquerra, ni parlar-ne.

EU van començar sent la tercera força política a Espanya i també a les Corts Valencianes. Cada legislatura, pels motius que siga, ells sabran, van disgregant-se, allà on mires. Al Congrés de l'estat espanyol ja no hi són la tercera força en nombre d'escons. Per davant hi són els nacionalistes catalans i bascos: CiU i PNV, tot i que la seua implantació és a tot l'estat mentre que els nacionalistes sols poden ser votats als seus respectius països. Altres partits com ERC tenen el mateix nombre de diputats a Madrid o poc menys que EU, ara. Probablement ERC es quede a la meitat a les properes eleccions. EU també abaixarà fins desaparéixer del mapa electoral.

Al País Valencià, tres quarts del mateix. A cada cop van perdent actius pel camí i acaben barallant-se, no sols amb els companys de partida, com és el cas de Compromís, coalició electoral amb la què van concòrrer a les eleccions de 2007, forçada a última hora per ells mateixos que no la volien, perquè les enquestes els feien fora de les Corts i per no perdre el seient es van afanyar en coaligar a preces i corregudes; com entre ells mateixos. Algú els ha qualificat ja amb el títol d'una graciosa pel·lícula "Una jaula de grillos".

En clau local. A Tavernes, després d'una legislatura com la que ara s'acaba, en la que han fet ben poca cosa o no res com a oposició, quan es presenta l'hora de figurar i ser protes —que no protagonistes— va i resulta que es barallen i si jo sóc lleig, tu ho ets més encara. Tonto l'últim.

Així, si jo fóra del PP, ni em calfaria el cap en fer cap programa, ni perdria el temps en fer cap campanya electoral, ni em gastaria diners en cartelleria, pancartes, etc., etc..

Si voleu un resultat de les properes eleccions, no en nombre de vots però si en representació, us el puc avançar ara i ací. Mireu el dia que us ho dic. Tot i considerant la forquilla per allò de la marge d'error.

PP= 9 - 10 regidors. majoria absoluta novament.
PSOE= 5 - 6 regidors.
Bloc= 2 - 3 regidors.

Els altres: +- el 5%
ERPV= entre 300 i 350 vots. Sense representació
EU= entre 350 i 400 vots. Sense representació
IpT= entre 200 i 250 vots. Sense representació

I si finalment es presenta el SI dels Laportistes, entre 60 o 80 vots i para de comptar.

Tot un èxit, xavals.

Encabant, a la Cotorra tot seran laments i crítiques els uns amb els altres. ja veureu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Dimonis, Falcó, quin panorama més desolador. No ens has deixat ni tan sols l'esperança.

Ací, els amics de La Cotorra, que saps t'apreciem, confiem en que t'enganyes. Siga el resultat que siga, però eixe 9-10 que no es done, sinó a la baixa.

Anònim ha dit...

La veritat que no se si el partit es podria anomenar "Iniciativa del PP de Tavernes". Hi ha una teoria que diu que al món, dos persones están relacionades per no més de 7 llaços (relacions familiars, d'amistat, de treball,... etc). Propose un joc, busqueu el nombre de llaços entre Encarna Mifsud i el PP.

Anònim ha dit...

Que facil es criticar i opinar desde el anonimat. Pero de forment ni un gra.
Encar tu endavant i ni cas, si tenen el que tenen que tindre que posen la careta, com tu.

Anònim ha dit...

Eixe estudi en quines dades basa? O son simplement estimacions fetes a ull?

Pepe Bononat ha dit...

No entenc com podeu relacionar a Encar amb el PP, es cosina de l'ex-alcalde Eugenio, si tots ho sabem, però també es germana de Juanba del PSOE i de Vicent, que també es d'esquerres, també la gent que porta al seu costat es d'admirar, catedràtics en València, ingenieros, empresaris i gent molt coneguda a Tavernes, molt bones persones i sobre tot, gent vàlida per a Tavernes que es lo que fa falta, jo no meu pensaré dos vegades, segur que traurà més vots que EU i inclús que el Bloc, quan presenten les llistes ho direu tots, aquest es el partit del canvi.

Anònim ha dit...

Tot aiò està molt bé, però no deixa de ser la cosina germana del màxim dirigent del PP local.

Anònim ha dit...

Falcó Grauero... i Anònim que dius nosequé que la branca Vallera d'Inciativa per Catalunya... vos "mengeu les mans a mossos de veure que no us creixen els anficosos".

Mireu, tots sabem que EU/IU creix molt (duplica o triplica resultats segons les enquestes) i que el BNV ha treballat bé a Tavernes. Això es notarà i per això al PP sols li queda el duo Encar-Càndid (menut enginter està fet).

Fets: Encar volia ser la cap de llista d'EU (millor dit, havia de ser el gendre de Candid però com ara veu que s'estavellaran...). Quin sentit tenia per a Encar voler ser cap d'EU? I per quin motiu es va enfadar tant de no ser-ho?

Saps que passarà? Que l'ICV vallera exigirà al BNV que o li dona el 3r lloc o amb els diners del PP es dedicarà a fer mal.

Senyor, senyor...

Anònim ha dit...

Sols desitge una cosa, que el dia 22 de maig el PP no guanye. I no sols que no guanye, que obtinga el mínim de representació, és a dir, 0 si es possible. Em dol vore gent amb estudis i més preparada i amb més ganes, que els 9 concejals del PP que s'estàn emportant els diners calentets a la butjaca. En 2007 el poble li va donar el poder a 9 persones, en la meua opinió poc preparades i així ens va a Tavernes. El resum de la legislatura del PP és: una mentira (els PAI's), una mija mentira (l'institut), dos llastres (la piscina coberta i el parking del País Valencia),..., i un munt de rotondes temátiques (Borderia, Gebalcobra, el Barco de Chanquete...). A vore si entre tots fem que en maig, Manolo i els seus acòlits, abandonen la bona vida a la que s'han dedicat aquesta legislatura i se'n van a casa!

jomer sinson ha dit...

viviu enganyats, el PP ha de guanyar. Votar al PP es com vore pelis de pel, ningú les mira i ningú els vota jajaja.

falcó ha dit...

Tirne a la mateixa de sempre.

Feu el possible per ser més clars i quan es referiu a algun comentari o comentarista deixo-ho ben clar.

Vull entendre doncs que el comentari d'un anònim (jo almenys m'identique amb un pseudònim diferent i particular), que comença dient: "Falcó Grauero... i Anònim que dius nosequé que la branca Vallera d'Inciativa per Catalunya... vos "mengeu les mans a mossos de veure que no us creixen els anficosos".", que es refereix a mi. Si és així sols et demaré mires de repassar els comentaris a veure quan he dit jo això que tu dius. Si que hi ha un comentari que ho diu, però no sóc jo.

PER A LA COTORRA. No estaria de més, igual que filtreu tots els comentaris i censureu aquells que travessen la línia roja de la legalitat i la ètica, ho fereu amb aquells que no s'identifiquen adequadament per no cuare en malentesos i amb aquells que sense aportar res, són completament incoherents. Cal evitar cuare en la mediocritat i barroisme d'alguns que sols es dediquen a escriure comentaris per escriure sense cap rigor ni seriositat.

La Cotorra de la Vall es mereix més nivell.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Falcó: compartim la teua opinió que tots usaren un pseudònim. Així ens hem manifestat molts vegades, però la gent no fa cas.

I potser la solució més simple i senzilla fóra no publicar cap comentari anònim, però mirem que tampoc és la solució i, a més, segur que ens diríem que censurem com feia Franco.

Saps que no som partidaris de cap censura i ho practiquem. Tu mateix ho dius i és així, de vegades em suprimit algun qualificatiu o menyspreu que no aportava res al comentari que ens feia i que només podia suposar problemes legals.
Una cosa és la critica política i una altra el despreci i insult personal, fora d'eixa vessant política. Cal tindre clar que és la vessant POLITICA i com a tal PUBLICA la que és OPINABLE i fins i tot CRITICABLE.

La veritat només s'han donat cinc o sis comentaris que no els hem publicat perquè l'objectiu només era eixe: insultar o fins i tot posar-nos a caldo, això sí sense argumentar.

De tota manera, publicament volem donar-te les gràcies pels teus escrits assenyats, respectuosos i sempre ben informats. Això també contribueix a millorar el nivell general d'aquest blog.

Anònim ha dit...

Candido està en la llista d´Iniciativa? Això no ix a la notícia?Està confirmat?