L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 3 de novembre del 2010

El PP aprova fer un prestec de 5'7 milions d'euros, quasi 1000 milions de les antigues pessetes per tirar endavnat l'ajuntament.


El Ple de l'Ajuntament de Tavernes va aprovar ahir, només amb els vots del PP (que recordem gaudeix de majoria absoluta i no li cal cap altre vot), fer un préstec de 5.700.000 euros. Sí, com llegiu: 5'7 milions d'euros, quasi 1.000 milions de les antigues pessetes.

Així, l'ajuntament passa a tenir una ràtio d'endeutament del 110% (sobre els 20.000.000 euros) cosa que suposa un deute de més de 1000 euros per habitant.
L'oposició - PSOE, BLOC i EU - va criticar aquesta mesura per considerar-la no apropiada i arriscada tenint en compte els temps de crisi que corren. ¿Amb quins ingressos es pagarà el prestec, si part dels ingressos fins ara habituals i importants en l'ajuntament, com l'ICO i altres impostos d'obres i urbanitzacions han desaparegut dels ingressos per la crisi actual? No ho sabem i dubtem el PP ho sàpiga. Qui vinga darrere, una de dos: o que reme o que tanque la paradeta i firme la fallida ( quiebra en castellà) de l'ajuntament.
L'oposició també va criticar que el PP utilizarà el préstec per a cobrir les pòlisses (que en total sumen 3.600.000 euros) i va recordar que aquestes pòlisses haurien de ser tornades amb els recursos corrents del pressupost i no amb un prèstecl.
L'alcalde va defendre 'operació argumentant que és necessari donar liquidesa a l'Ajundament i argumentant que les pòlisses s'han de tornar abans que s'acabe l'any degut a una llei recent del Govern Central. Caldra dir al senyor alcalde, que si les coses s'haguessen fet bé, amb un programa de sanejament ben portat des de l'època d'Eugenio Pérez quan va començar el forat, no caldria polisses ni cosa semblant. Però els plans de sanejament, i vosté ben ho sap, han brillat per l'absència i no se n'ha complit cap.
També va destacar que Tavernes era privilegiada per tenir la capacitat de poder endeutar-se més ja que altres ajuntaments més endeutats no ho podien fer. Sí, i mentrestant cobrem 20 anys per avançat el canon de l'empresa d'aigua potable i rebeixem el deute i ens tornem a endeutar. I mentre roda, la roda roda.

I ens plantegem nosaltres: ¿Quan haja de tornar eixos diners, eixos 20 milions d'euros, ho farà pujant més els impostos? ¿Ens tornarà a pujar l'IBI? Perquè ja ens dirà d'on pensa traure els diners per a tornar-los....
-