L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

divendres, 11 d’agost del 2023

TRADICIONS DE TAVERNES: Ahir vam celebrar Sant LLorenç en un dia amb molta calor, recordatori del martiri del sant


Tavernes  va celebrar ahir la festivitat de Sant Llorenç màrtir, un dels sants més amplament venerat i que, segons la tradició va nàixer a Osca, i va esser martiritzat a Roma, al principi de la història de l'Església un dia 10 d'agost. Segons la tradició, va ser posat damunt d'una graella i cremat viu en una foguera.

 


Enguany, com si l'oratge volguera fer-nos més present la circumstància de com va ser martiritzat, cremat a la foguera, la celebració ha tingut lloc en un dia en que l'oratge ens ha donat temperatures de les més altes mai conegudes a la nostra ciutat, tot i que de sempre Sant Llorenç ha estat un dia calorós.  

 

 

Malgrat això, cal felicitar i agrair els veïns i veïnes que mantenen la tradició i han fet possible la celebració en el paratge de l'ermita de Sant Llorenç, al Racó de Joana. Allí, un any més, s'ha complit el ritus litúrgic,  la celebració d'una santa missa en honor del sant, que ha estat oficiada per mossèn José Vicente Sellens, i  una senzilla processó-romeria amb la imatge del sant dut en andes pel paratge, com a preàmbul de la benedicció del terme municipal, on se li demana al sant protecció per a tots i totes i en especial per les collites. Els actes han comptat amb la presència de membres de la corporació presidida per l'alcaldessa de Tavernes.

 

 

La calor si que ha influït en el tradicional porrat que enguany no s'ha celebrat, com tampoc han estat molt els visitants, sembla que influïts per la forta onada de calor. Només una parada de llibres de l'Editorial "Lletra Impresa" de Juli Capilla