El regidor de Serveis Públics, José Enrique Cuñat, de Compromís, ens ha confirmat que en les últimes setmanes la Regidoria de Serveis Públics que presideix ha procedit a la desinsectació de marges i zones del riu Vaca, la Séquia Mare i la vorera perimetral de la platja. Altres actuacions han estat en els parcs canins, el cementeri municipal i els claveguerams

Cuñat ha informat que en les últimes setmanes l’Ajuntament  ha intensificat les tasques de prevenció de plagues per combatre espècies com el mosquit tigre, la mosca negra i altres insectes i que, des de la Regidoria de Serveis Públics, s'ha programat un pla de treball per a determinar els diferents punts on actuar i que són on s’han dut a terme les tasques de fumigació. 

 

Millor amb drons

El regidor de Compromís ha indicat que, com ja es va començar en la passada legislatura, vol seguir potenciat la introducció de la fumigació amb drons al costat dels mètodes tradicionals. "Cal seguir potenciant la fumigació amb l'objectiu d'eradicar aquestes plagues i evitar les molestes picadures, que en alguns casos poden ser causa de transmissió d'infeccions" ha assenyalat Cuñat.

 

 

 

Cal remarcar que la fumigació contra les plagues que causes molèsties a la població humana, principalment els mosquits, té molt bona acceptació pel bon resultat que dóna, i en el cas de l'us de drons, es facilita la fumigació en zones de difícil accés, amb una major efectivitat en el treball a més de permetre cobrir una gran extensió de terreny en poc de temps.

 

 

En ser una fumigació molt localitzada la del dron, ajuda a protegir millor la salut de les persones perquè l'ús del material fitosanitari és menor i també el risc tocològic, tant per als operaris com a nuclis humans pròxims, amb la qual cosa tot són beneficis per a la població i per al medi ambient.