L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dijous, 3 d’agost del 2023

La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes ha oferit el tradicional concert d'estiu al Llac de la Goleta

 



La Banda Simfònica de Tavernes ha oferit el tradicional concert d’estiu que ofereix als afeccionats i que enguany es contempla dins del programa "Excel·lent - Música de Banda 2023" com ajuda a les societats musicals.  El concert s'ha celebrat en començar a fer-se fosc al Llac de la Goleta.

La formació musical vallera ha estat dirigida per Carlos Sancho Cantus, en un concert que ha tingut només una part, sense descans, i que començava amb el pasdoble "Como las propias rosas" de Valentín Ruíz. 
 
 
 
 
 
Tot seguit la banda ha interpretat una de les obres que sonarà en el pròxim concert que celebrar per terres catalanes, en concret el 13 d'agost a Amposta. Es tracta de l’obra "Anem!", del compositor Miguel Asins Arbó, una obra composada per encàrrec de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat per al Certamen Internacional de Bandes «Ciutat de València» del 1986. El mateix autor va significar que "el títol Anem! vol ser un crit d’alè i d’amor a tots els valencians".

Els temes d’aquesta suite provenen, quasi en la seua totalitat, del folklore valencià, i està dividida en 4 parts: 1. Folies 2. Donçainers 3. Rat penat 4. Cançoneta 
 
 


La següent peça ha  estat famosa obertura de l'opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi, en transcripció per a banda. L'opera estrenada en 1842 a l’Scala de Milà, va suposar el primer gran èxit del compositor italià, degut en part a les qualitats musicals de l'obra i en part a l'associació que feia el públic entre la història del poble israelià i les ambicions nacionalistes de l'època. Un dels símbols que va utilitzar, i potser continua utilitzant, el poble per a reforçar l'ideal independentista va ser el cor "Va pensiero" del tercer acte.

I com a final del concert, hem escoltat el clàssic de la sarsuela: La leyenda del beso, dels compositors Juan Vert i Reveriano Soutullo, que complira l'any que ve el centenari de la seua estrena. La música de "La leyenda del beso" és indubtablement de gran qualitat i lirisme, podem considerar-la com una òpera en sí, donat el tractament tan profund i riquesa orquestral, estranyament contemplat en la sarsuela de l’època, fins l’arribada d’autors com Sorozábal o Guridi.