L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 12 d’agost del 2023

L'ESTAT DE LA QUESTIÓ: Panem et circenses?

 

Les xarxes de l’Ajuntament anuncien la presència i actuació de Camela per al dia 14 de setembre, en el Vergeret, amb l’entrada gratuïta, debades.  I ha sorgit el debat quan molts veïns i veïnes han recordat que en el ple d'agost s'ha augmentat al doble el pressupost de festes,  amb els diners d’obres i inversions eliminats en eixe ple.

No estem en contra d’espectacles i actuacions de qualitat, que siguen d’actualitat, ni de que siguen debades. Tanmateix, hi ha un sector de població que ha opinat que la gratuïtat prové dels diners que s'havien de dedicar a obres i inversions del carrer Nou, carrer C. Almel·la i del Centre Bolomor que, com recorden en els seus comentaris, eren obres aprovades per enguany i eliminades. Això de si són obres ajornades, com es va vendre en el ple,  ja ho vorem l’any que ve.

 

La nostra tasca és informar, ni negarem ni discutirem: els diners d’eixes obres eliminades ha servit per suplementar partides del pressupost 2023, entre elles la partida de festes. I això es va decidir i aprovar en ple. Ja ho informàrem i només cal acudir al ple d’agost passat i comprovar-ho. Tot legal, però ens preguntem si, en lloc de justificar amb ajornaments i conciliacions, millor no hauria estat dedicar-los a altres obres amb contractes menors, les quals s’haurien executat enguany.

 

Siga com siga, ningú no pot negar que el “Pressupost del 2023” (es pot consultar en el web municipal)  tenia només aprovat  140.000 euros en “despeses de festes”. Una quantitat que ja s'havia augmentat per damunt dels 130.000 euros que els anys 2022 i 2021 va disposar la Regidoria de Festes, dirigida per Compromís.

 

En el passat ple d’agost (encara que celebrat a juliol), s'aprovava una proposta de l’alcaldessa, que és qui té la responsabilitat i competències sobre la Regidoria d’Hisenda, i amb una modificació de crèdit s'augmentava la quantitat de “Despeses de festes” en 150.000 euros més, o siga,  era més diners per a sumar als 140.000 euros de la consignació inicial aprovada.

 

Per tant, i són faves comptades, i sense poder discutir-se: la partida de festes, amb la regidoria ara en mans del PSOE,  ha passat de 140.000 euros a 290.000 euros, més del doble de la quantitat aprovada en el pressupost del 2023 pels mateixos partits Compromís, PSOE i EU.

 

I fins ací la informació. Indiscutible  ¿És gràcies a això, com alguns veïns han opinat,  que s'ha pogut anunciar l'espectacle gratuït, debades? L'opinió i la resposta és personal,  cadascú té la seua. Tot l'enrenou ens ha recordat aquella dita llatina, encara molt en ús, “panem et circenses”.