L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dijous, 21 d’octubre del 2021

Canvi d'oratge a partir de la matinada: Demà podrem tindre pluges de 40 litres per hora en la nostra zona

 

 Demà canvi de temps, molt diferent al d'avui amb vent de ponent i bones temperatures - en alguns punts de Tavernes hem arribat 28 °C -. però el vent girarà a gregal (vent del NE) i ens creuarà un tàlveg d'aire fred en altura, amb la qual cosa les temperatures diürnes es desplomaran de forma generalitzada. En zones de l'interior i de muntanya els valors màxims de demà poden ser de 10 a 12 °C més baixos que els d'avui dijous.

El divendres serà un dia amb temps tardorenc en tota la península, amb un episodi de pluges al Mediterrani, típiques del mes d'octubre. El responsable d'aquest episodi d'inestabilitat que afectarà majorment el sud-est peninsular i Balears és el tàlveg d'aire fred en altura que hem esmentat.
 
Previsió d'acumulat peninsular

En general, entre demà i dissabte, tindrem pluja localment intensa a la Safor i Marina Alta, que pot anar acompanyada de tempestes en el litoral, on pot formar-se alguna màniga marina. En la resta s'espera que ploga, encara que els acumulats seran bastant més modestos, i fins i tot en algunes zones plourà poc. 
 
Aemet ha activat l'avís taronja per precipitacions acumulades de 40 mm en una hora, des de les 00 hores de demà divendres (aquesta matinada) fins a les 20.00 hores de la tarda en el litoral sud de València i litoral nord d'Alacant. 
 
Previsió d'acumulat en la nostra zona
 
L'escenari general més probable és el de xàfecs que poden ser localment intensos o molt intensos en la franja costanera entre Sueca i Teulada-Moraira, amb acumulats de 100 -150 l/m² en alguns llocs. En la zona de la Vall d'Albaida, interior de la Marina Alta, el Comtat i en l'est de l'Alcoià les pluges seran de caràcter moderat en general, potser una mica més persistents pel gregal.


Situació de la mar
 
 Atenció a la situació de la mar, i com podem veure en el mapa les nostres platges poden ser afectada per ones fins a 2'5 metres d'altura.

Millora la previsió per al cap de setmana, segons AEMET, encara que dissabte també hi haurà alguna tempesta en la meitat sud, però el cel tendirà a estar menys nuvolós a la vesprada, amb pujada lleugera de temperatura i tornarà a lluir el sol el diumenge.