L'exposició, que es pot visitar fins el 12 de novembre, de dilluns a divendres en horari de 18 a 20 hores, està produïda pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València amb l'objectiu clar de difondre les investigacions i els debats més recents que s’han anat desenvolupant sobre les dones, precisament a través d’un corrent actual i innovador com és l’arqueologia de gènere.
L'exposició ens acosta a determinats aspectes de la vida diària, tot donant a les dones el protagonisme que sens dubte hi tingueren. Es divideix en sis blocs temàtics, incloent-hi una presentació i una síntesi final:
- Caçar, recol·lectar, sobreviure. Ens situa en el Paleolític. Reflexió sobre la importància de les diferents activitats econòmiques per a sobreviure i el paper rellevant de les dones.
- Espais domèstics, espais de dones. Ambient Neolític. La importància de les activitats de manteniment: preparació i conservació dels aliments, la indumentària, el manteniment del foc i l'espai habitat.
- La imatge de la dona. Les figures femenines del Paleolític i del Neolític i l'art rupestre llevantí mostren rostres i siluetes de dones.
- Reproducció i socialització. Les dones són indispensables per a la supervivència del grup, la cura, el manteniment i la transmissió de valors i coneixements.
- Dones soterrades. Interpretació de les restes de dones trobades a les excavacions arqueològiques.
- Dones d'avui, societats del passat. Una anàlisi de les societats prehistòriques a través de la investigació antropològica i l'etnoarqueologia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada