L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

dimecres, 22 de maig del 2019

Ja coneixem el cartell de l'Iboga Summer Festival a celebrar del 24 al 28 de juliol



L'últim cap de setmana de juliol (del 24 al 28 inclusius) la platja de Tavernes acollirà milers de melòmans en el Iboga Summer Festival, una evasió de 5 dies en la qual es pot gaudir de les bandes referents internacionals dels estils: Balkan, Gypsy, Swing, Ska, Reggae, Folk, Electro-Swing, Ska–Jazz, Punk al costat d'uns altres que tenen un denominador comú: Són impossibles de no ballar!!

Els cubans Orishas i Femi Kuti encapçalen el cartell del festival i seran plats forts del festival. Un altre gran atractiu serà Natty Bo amb la seua nova banda acompanyant Soweto. Els russos Otava són un autèntic fenomen en el seu páis reinterpretant la música tradicional russa. I amb ells  Dubioza Kolektiv, Bohemian Betyards, Hoffmaestro o Ska 'N' Ska, al costat dels romanesos Fanfare Ciocarlia o Parno Graszt. Tot això sense deixar de costat artistes nacionals de la talla de l'Adhesiu, Vinila Von Bismarck, Doctor Prats o Mr. Kilombo.
 
Un imatge de l'Iboga
La programació d'enguany, i que podeu consultar en el cartell de dalt, s'inicia el dimecres 24 amb la  benvinguda en la carpa de circ per continuar dijous, divendres i dissabte (25-26 i 27 juliol) amb actuacions musicals en la carpa i els tallers interactius i amb la posta del sol  actuacions en l'escenari principal. El diumenge, dia 28, la festa serà de comiat d'un festival que tots confien celebrar sense cap problema.

El govern municipal ha apostat pels festival per dinamitzar i revitalitzar la platja
 
Tavernes, la mar de festivals. 

Tavernes té una oferta cultural musical envejable gràcies a l'aposta del govern de Compromís, que ha superat molts entrebancs, entre ells l'oposició de partits del Tavernes.

Hi ha partits (no cal ni dir noms) que haurien preferit que no s'hi celebraren, i més que res el Festivern pel que representa de recobrar la música en valencià, eixa música que ells arraconaren i oblidaren en Canal 9, la música en una llengua contra la qual lluiten i volen que desaparega de l'ensenyament, i així faran amb els festivals si poden fer-los desaparéixer.

Tavernes és ara "una mar de festivals", de tota classe de músiques, per a totes les edats, a pesar de l'oposició i critiques d'alguns partits. L'l'Ajuntament ja prepara els esdeveniments de la pròxima temporada de festivals a celebrar en la nostra platja a l'estiu dins de l'aposta d'oferir alternatives d'oci als estiuejant i que dinamitzen la platja, a més de promoure l’activitat econòmica. 

Imatge del Festivern: sempre en el punt de mira dels partits que voldrien eliminar-los de Tavernes
Una aposta del govern de Compromís pensada per a tot tipus d'espectadors (hi ha festivals per a totes les edats ) i fer que es queden ací, a Tavernes, com a destinació de vacances i, sense haver d’agafar el cotxe, gaudesquen de cantants i grups de primera fila nacional i internacional a uns preus més que assequibles.

Els festivals han posat Tavernes i la platja dins d’eixe mapa mediàtic que es genera a partir de multitud de notícies i reportatges en la televisió, premsa diària i revistes musicals especialitzades.

I això ha estat possible gràcies a l'aposta pels festivals que han donat impuls a la vida de la platja, han reviscolat un espai urbà que, es vulga o no reconèixer estava mort i on no existia cap opció d’oci per als estadants, als quals era normal escoltar “açò està mort”  fa uns anys.