L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 1 de maig del 2018

El llac de la Goleta augmenta més d'un pam el seu nivell amb els treballs de dragatge.


El dragat del llac de la Goleta dut a cap per l’Ajuntament a través de la regidoria d’Agricultura continua la planificació prevista i està donant molt bons resultats. El regidor Javier Escrihuela ha assenyalat que, tal com passen els dies, es comprova quant necessària era aquesta actuació, la primera d’aquestes característiques que s’efectua en el llac.

El dragat del llac té com a objectiu eliminar la capa de fang i facilitar l’aflorament de l’aigua neta del subsòl. Al mateix temps, s’elimina la brutícia acumulada en el fons com envasos, plàstics, llaunes de beguda i altres deixalles, tot elements diversos llançats per l’home.

Javier Escrihuela, que està seguint de prop els treballs, considera que el govern municipal de Compromís ha pres una bona decisió en dur a cap aquesta actuació. També ha remarcat que el nivell de l’aigua del llac amb els treballs que ja s’han fet “ha pujat un pam llarg en tot el llac. S’han posat a funcionar les bombes per baixar el nivell i poder dragar millor”.



El llac segons s'ha comprovat presentava desnivells, segurament com a resultat d’un camí d’escombros que es va fer temps arrere, sobre el 2005, l’anterior govern dins del llac per entrar una retro i construir l’illeta on nien les aus. “L’empresa retirarà totes les escombraries que van deixar en el fons del llac. Es procedirà a un nivell de manera que quedara una cala sobre 1.60 m. per quasi tot el llac, i s’eliminaran clots i desnivells”.

Els treballs els executa l’empresa  valenciana “Vicente Vela SL” i usa una màquina especial única a l’estat espanyol. Aquesta empresa familiar desenvolupa majorment la seua  activitat en el llac de l’Albufera i zona del voltant del parc natural. El regidor d’Agricultura ja la va contractar per dur a cap la neteja de canyes i vegetació del Caixer Riuet, actuació realitzada amb una barca especial en la que era també la primera vegada que s’usava a Tavernes aquest mètode. 


A hores d’ara  ja es pot vore en les ribes del llac un bon toll del fang que s’extrau i que s’amuntega a les vores perquè s’asseque. Després serà transportat mitjançant contenidors i dipositat a unes terres del terme. El regidor d'Agricultura ha assenyalat que “les previsions són extraure sobre les 1.200 tones de fangs  del fons del llac, que pot ser aprofitat com a adob, perquè són rics en matèria orgànica i nutrients molt apreciats en agricultura”.

Igualment que tal com avancen els treballs s’extrau arena groga, que ja se’n veu en els muntons, un senyal que en eixe punt ja s’ha eliminat per complert el fang, 


L'alcalde visita els treballs 

També l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, s’ha interessat pels treballs i fa uns dies acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, van visitar els treballs. L’alcalde es va interessar pel sistema emprat i va comprovar els avanços en les actuacions.

Jordi Joan ha destacat l’esforç inversor de l’executiu local de Compromís, que ha destinat vora 200.000 euros a tasques de recuperació del llac i convertir-lo en un atractiu turístic i un punt de trobada en la platja. “Esperem donar una nova vida al llac amb el dragatge i fer-ne una referència per a la ciutat”.