L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 30 de gener del 2017

L'Ajuntament neteja el canal de defensa i reposa el cordó dunar desfet pel temporal.



 
El canal està net d'arena, s'ha reposat el cordó dunar en la part de Cullera i es fan treballs de manteniment de les comportes
L’Ajuntament de Tavernes està procedint a la reposició del cordó dunar en els trams afectats pel temporal en la platja de la Goleta. Des del dimecres passat tres màquines pesants, dos de propietat municipal  i una amb braç més llarg d’una empresa local, treballen en la reposició del cordó dunar davant les places de Cabrera (camps d’esports), Formentera i final del Carrer de la Goleta, front al llac.

Els treball es van iniciar només parar el fort temporal,  i a més de reposar el cordó dunar ha servit per a retirar l’arena que omplia a vessar el canal de defensa i reforçar també el cordo dunar per la part de Cullera, que es per on la mar va trencar i el va omplir.

 
Dos de les tres màquines treballaven a la zona del canal i campets

Ara només queda una barra d’arena dins del canal, que s’ha mantingut a consciència per poder deixar en sec les comportes. L’Ajuntament, pensem que amb bon criteri, està aprofitant aquests treballs de neteja del canal per repassar i revisar tot el sistema de funcionament i alçada de les comportes. Aquests treballs es feien aquest matí de dilluns, com es pot vore a les fotografies. La barra d’arena es retirarà només acaben els treballs de manteniment.

Com es poden apreciar,  la reposició del cordó dunar en la part on la mar va trencar i va entrar en la urbanització avança amb bon ritme, a pesar que es una tasca que, com deien els operaris, no es pot fer en uns dies per la gran quantitat d’arena, camionades d’arena, que ha calgut transportar.

Vista d'alguns trams de cordó dunar reposat
Les fotografies estan fetes aquest matí, 30 de gener, i ens mostren el resultat dels treballs que des del passat dimecres, nomes acabar el temporal, va mamprendre l'Ajuntament.