L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 de gener del 2017

La nit de Reis d'Orient a Tavernes




Un any més ha estat una vesprada on ha primat la cara d’alegria i el somriure de satisfacció de milers de xiquets i xiquetes  a més d’un bon ambient en els carrers. I també cal citar el protagonisme d’una gran cavalcada i l’espectacle que ha tingut lloc en l’escenari de la Plaça Major una vegada ha arribat la comitiva a l’Ajuntament.

La cavalcada

Un any més, i ja és tradició, la cavalcada reial s’ha format davant de la Plaça del Poliesportiu, i amb un retard que l’organització indicava era degut a uns problemes sorgits a última hora. S’ha hagut d’esperar un poc, però ha valgut la pena perquè la Federació de Falles de Tavernes s’ha lluït amb una molt bona cavalcada. Al final ha fet bo el refrany que diu que tot el bo costa.


 El seguici reial, que obria els cavalls de la associació Amics del Cavall de la Valldigna, i el grup de Balls Al-digna Bellydance, amb la banda el Fènix i la banda de la SIUM de Tavernes  amb el so de música nadalenca per acompanyar a la nostra fallera major, Carol Pérez Bosch i la Cort d’Honor.

Com hem dit en anteriors notícies “El retorn al País del Mai Mes” ha estat el motiu central desenvolupat en les carrosses que duien els Reis d’Orient, i allò ha estat motiu per desfilar tot un conjunt de personatges d’aquesta pel·lícula (Peter Pan, Campaneta, el Capità Garfi, Wendy i la seua filla Jane...) amb personatges del món de Disney, com Malevola, sense oblidar el món de Pokemon o la Patrulla Canina, o l’afable Micky Mouse i Mini, a més d’altres grups.


Tot un mon d’alegria i fantasia, amb xiquets i xiquetes bocabadats pel que presenciaven, i la màgia que un any més es feia realitat la nit de reis.


En total unes 200 persones per animar la cavalcada amb la interpretació de personatges, a més de les entitats del poble ja esmentades més la batucada de Vall-Tuca i tots els col·laboradors de les falles, que han aconseguit una cavalcada de gran nivell.

A la Plaça Major

La Plaça Major s’ha anat omplint a poc a poc, fins arribar al gom a gom, tot seguint el ritme de l’arribada de les carrosses, amb els tres reis que han rebuts per l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, autoritats de la localitat presents i per la fallera major i el president de la JLF.


 Després d’un espectacle molt vistós pel so, la llum i els efectes especials, i que ha servit per recordar-nos la història de Peter Pan i la lluita amb el Capità Garfi, i que ha estat molt aplaudit pels assistents.  Peter Pan que havia aconseguit la clau màgica de la ciutat després de vèncer al Capità Garfi ha pujat a la balconada on ha lliurat la clau màgica a l’alcalde Jordi Joan que al seu torn l’ha oferida a Ses Majestats, presents també en el balcó.



 L’alcalde ha saludat a Ses Majestats i a tot el poble de Tavernes i ha recordat que els nostres xiquets i xiquetes s’han portat bé durant l’any i per això els Reis d’Orient havien tornat a Tavernes. L’alcalde ha aprofitat també el moment per felicitar i desitjar un Bon Any a tota la ciutat. 

El rei Baltasar ha estat l’encarregat de dirigir unes paraules a la ciutat, i ha recordat el viatge llarg que han fet fins a Tavernes, i com en el seu pas per tants països del Món han vist nacions enfrontades i amb guerra i han exhortat a tots per treballar per eradicar-la. També ha tingut paraules per als xiquets als quals ha demanat que es porten bé i siguen bons en casa i escola.


Els Reis, posteriorment, i sobre l’entaulat muntat a la plaça han rebut la salutació i les comandes de molts  xiquets i xiquetes que hi pujaven per parlar amb Ses Majestats.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

És la nit dels xiquets i el protagonisme hauria de ser totalment d'ells.
No queda massa bé el balcó de l'Ajuntament plé de polítics i fallers,amb el micro en propietat per al representant polític del poble. També a les fotos de peu de l'edifici,polítics,fills i més fallers.
A més a més,gent vestida de carrer participant pel mig de la desfilada,figurants amb sabates esportives,ninots d'animació comercials que no tenen res a vore amb la representació.
Fluix per als diners que es gasten.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres considerem que el protagonisme va ser dels xiquets i xiquetes. I el que vosté diu són uns fets circumstancials inherents a la mateixa festa.

El que no sabem és si quan vosté diu que el protagonisme ha de ser totalment dels xiquets vol dir que siguen ells qui es munten i es facen la cavalcada, o que reben a la porta de l'Ajuntament els reis, o que pugen dalt del balcó a donar la benvinguda i la clau del poble als reis. Seria exigir-los massa responsabilitat als xiquets del poble, no creu?
Cada cosa té el seu lloc en la festa, i no es fa res diferent del que sempre s'ha fet, ara i fa 10 o 20 anys, quan a participació "dels majors", o siga Ajuntament i entitat organitzadora, en aquest cas les falles. Serà la festa dels xiquets i xiquetes, però l'organització serà sempre dels majors. Cosa de l'edat i de les possibilitats de cadascú. Casa cosa al seu temps i lloc.

El balcó ple de polítics? Nosaltres només vam vore a l'alcalde, la màxima autoritat i representació del poble i a la regidora de Cultura. 2 de 16 que té l'Ajuntament. I les fotos no enganyen.
Després, hi vam vore la fallera major, el president de la federació i un membre de la junta. Al cap i a la fi és l'entitat que organitza tots els actes de reis.
Quan a peu de l'Ajuntament hi havia, com sempre s'ha fet, una nodrida representació del consistori, pràcticament estaven tots els regidors de tots els partit, excepte EU, i estaven en pla protocol·lari de saludar i donar la benvinguda als reis. Nosaltres estem segurs que el 95% de la gent de la plaça ni els va vore ni es va assabentar que estaven allí. Només qui estava en eixe punt concret ho pogueren vore, per estar prou apartat i tapat per tanques i entaulat, a més de la gent estar pendent dels personatges de la cavalcada que pujaven a l'entaulat.

Ara també hi ha qui sempre, facen el que facen, han de buscar cinc peus al gat i criticar. Hem llegit per la xarxa que si la cavalcada es tallava. Sí, com passa en les processons, desfilades de falles, ofrena de falles, acte de Sant Antoni i tants actes multitudinaris a Tavernes, Alzira, Gandia, Valencia, Barcelona o Madrid. Clar que si vosté ho mira per TV els talls no es vora, per això hi ha el joc de càmeres, però haver-los, de talls, hai-los! En tots els llocs.
Altres han arribat a dir que si era més una desfilada de carnaval. Un destrellat més.
I per últim la frase: per als diners que es gasten. Sembla vosté molt assabentat dels costos. ¿Està dins de la Junta de les Falles? Que es creu vosté que val el lloguer d'una carrossa i n'hi havien quatre? O es pensa que en altres llocs la cavalcada és debades? Debades seria fa sis o més anys, quan si voliem vore una cavalcada de reis ens havíem d'anar fora, perquè ací de cavalcada res de res, ni cosa que se li semblara.
Això sí, es pot admetre la seua segona part, perquè algun cas hi havia del que diu quan a indumentàia, i també a solucionar que alguns pares deixen els xiquets entrar en el seguici per saludar o abraçar els participants o agafar algun caramel, i això sempre suposa un perill.

Anònim ha dit...

Jo vaig anar en els meus nebodets i varen gaudir lo que no es pot definir en paraules,totalment espectacular

Anònim ha dit...

Demasiada presencia fallera, no se que pinta una carroza con falleras en una cabalgata de reyes.

Anònim ha dit...

Y añado, en el Paseo Colon no había continuidad, muy separados los unos de los otros, mas que un desfile único parecían varias comparsas individuales, menos mal que en la calle Mayor ya se juntaron un poco. Y en cuanto al acompañamiento ... Pobre pobre .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Potser no estiguérem en la mateixa cavalcada, perquè a nosaltres no ens va semblar això que vosté diu en el Passeig Colon, i ho tenim gravat. Si que no va tan ràpida com quan ja està tot en el carrer. Es normal que en els començament es produesquen talls per acoblar a la gent, però no amb eixa exageració que vosté vol fer creure. Passa tots els anys en la Cavalcada del Ninot i passarà sempre.

De totes maneres les falles sempre busquen col·laboradors. A vore si algú s'anima i aporta idees perquè els "problemes" no es produesquen.

Ara una cosa també hem de dir: fa sis o més anys no hi havia aquests problemes, perquè la cavalcada.... quasi ni existia!

Anònim ha dit...

Vaen ixir masa tard. Casi a les 7 i estava anunciat a les 6

Anònim ha dit...

Tot lo bo costa. I va valdre la pena esperar.